Põllumehed lähevad Türki Eesti loomi vaatama (1)

Täna hommikul sõidab grupp Eesti piimatootjaid ja lihaveistekasvatajaid, kelle hulgas on ka viis saarlast, õppereisile Türki, et saada ülevaade Türgi põllumajanduses toimuvast.

Eesti tõuloomakasvatajate ühistu juhataja Tanel Bulitko ütles Saarte Häälele, et nädal aega kestva reisi eesmärk on saada ülevaade Türgi põllumajandusolustikust, käiakse sealses piima- ja lihatööstuses ning farmides. Plaanis on külastada ka üht aretusorganisatsiooni.

“Türgi on selles suhtes atraktiivne, et ta on paaril viimasel aastal elavdanud meie turgu. Teisalt on Türgi ka selline riik, mille põllumajandusega meie põllumehed iga päev tutvuma ei satu,” rääkis Bulitko.

Eesti tõuloomakasvatuse juhi sõnul on eestlastel plaanis külastada ka üht sellist farmi, mille piimakarja kuuluvad ka eelmisel aastal Eestist Türki eksporditud piimakarja mullikad. Bulitko sõnul huvitab teda väga, kuidas Eesti loomad Türgis välja näevad. “Kuna need loomad on juba esimest laktatsiooni lõpetamas, siis on võimalik näha, millises konditsioonis nad on ja kuidas see Türgi piimakarjakasvatus seal elab,” rääkis Bulitko.

Eesti loomade käekäik Türgis huvitab ka Orissaare lihaveisekasvatajat Kalle Kuuske, kes samuti täna hommikul Türki sõidab. “Tahan näha, milline on nende loomade olukord, kes Eestist sinna nuumale viiakse. Kui seal on tingimused, nagu öeldakse, ebasoovitavad, siis ma oma loomi sinna enam ei saadaks,” ütles Kuusk, kes ise on seni Türki saatnud vaid tapaloomi.

Print Friendly, PDF & Email