Auriga lasi käibele oma raha (10)

Auriga lasi käibele oma raha

OMA RAHA: Auriga keskuse juhi Maidu Lempu sõnul on saarlastel nüüd AUR-i näol n-ö oma raha.
Foto: Egon Ligi

Saaremaa kaubanduskeskus Auriga üllatas oma eilsel sünnipäeval külalisi ettevõtte oma raha – AUR-i-ga.

Keskuse juht Maidu Lempu ütles Saarte Häälele, et eile esimest korda klientideni jõudnud Auriga raha on poolteist aastat küpsenud idee tulem. “Ütlen ausalt, ega mulle enam meenugi, millest taoline mõte minu peas alguse sai, ent selle käegakatsutava teostusega võin küll igati rahule jääda,” nentis Lempu värskeid rahatähti esitledes.

Suuruselt keskmisse rahakotti mahtuvad kupüürid valmisid koostöös kujundaja Andres Uibomäega. Viimane sai keskuse eestvedajalt esmalt näpunäite lugeda kodulehelt Auriga legendi ja mõelda, mis kujutlusi see lugu talle loob.

See, et Uibomägi nägi legendis seost saare meresõitjatega, kellest tuntumad nüüd 10-, 20- ja 30-AUR-rist ehivad, üllatas omajagu ka idee autorit. “Saarlased on ju alati mererahvas olnud ja merd sõitnud, nii et ideaalsemat lahendust Auriga rahale ei oskagi soovida,” märkis Lempu.

Nii uhkeldab kümne-AUR-isel pühendus Richard Otto Maackile, kahekümnesel Harry Pahlbergile ja kolmekümnesel F. G. B. von Bellingshausenile. Kupüüridest väikseim ehk viiene on loodud aga kõigi saare meresõitjate auks. Ühe AUR-i väärtus on 1 euro ning rahatäht kehtib kõigis keskuse kauplustes, samuti Auriga kõrval asuvas ehitus- ja sisustuspoes K-rauta. Lisaks saab Aurigas meelepäraseid oste teha nii krooniaegsete kui ka eurode eest soetatud kinkekaartidega.

Naljatamisi sõnas Maidu Lempu, et kui nüüd euroga peakski midagi juhtuma, pole saarlastel karta, et nad rahata jäävad. “Neil nüüd ju oma AUR,” viitas ta muiates. Saaremaa suurim kaubanduskeskus tähistas eile oma kolmandat sünnipäeva. Pidupäev kulmineerus südaöise ilutulestikuga.

Print Friendly, PDF & Email