44. Saaremaa ralli võitsid Ott Tänak ja Kuldar Sikk (2)

44. Saaremaa ralli võitsid Ott Tänak ja Kuldar Sikk

Foto: Egon Ligi

Hooaja viimasel Eesti autoralli meistrivõistluste etapil Saaremaa rallil
olid teistele püüdmatud Ott Tänak ja Kuldar Sikk (Ford Focus WRC 03), kes
võitsid kõik kiiruskatsed ja finišeerisid Kuressaare kesklinnas 44. Saaremaa
ralli võitjatena.

Tänakule ja Sikule oli see selle aasta esimene ralli Eestis ja esimene ralli WRC autoga Saaremaal ja Eestis.

„Väga mõnus nädalavahetus, selle autoga on ikka väga mõnus sõita. Riski piiril sõitma ei hakanud, see masin vajab ikkagi harjumist. Kodus sõita ja võita on ikka hea, tänud kõigile fännidele, kes tulid meile siia kaasa elama ja Saaremaa ettevõtjatele-toetajatele, tänu kellele sai meie start Saaremaa rallil WRC autoga teoks,“ rääkis Ott Tänak.

Teisele kohale sõitsid ennast Georg Gross ja Raigo Mõlder (Ford Focus WRC 08), kelle kaotus Tänakule ja Sikule jäi 2.04,2 peale.

„Meie kaotus Otile tuli umbes selline, nagu arvasime. Oma sõiduga üldiselt rahul, mõned katsed ei tulnud välja nii nagu oleks tahtnud. Saaremaal on alati mõnus sõita, eriti nüüd, kus saime oma kiirust võrrelda mehega, kes minu hinnagul saab veel kunagi ralli maailmameistriks,“ märkis Georg Gross.

Kolmandale kohale sõitsid end Janis Vorobjovs ja Guntars Zicans (Mitsubishi Lancer EVO X), kes olid ühtlasi klassi N4 võitjad Saaremaa rallil. Nende lähimateks konkurentideks osutusid tänavused Eesti meistrid klassis N4 Kaspar Koitla ja Andres Koitla (Mitsubishi Lancer EVO 9). Nende kaotus Vorobjovsile jäi 2,9 sekundi peale.

„Väga hea võidusõit oli, üheksandal katsel tegime spinni ja sellega sai Kaspar meile taas lähemale, sel korral aga hoidsime ta selja taga. Väga rahul oleme,“ sõnas Janis Vorobjovs.

„Nii meil kui Janisel oli muresid ja loomulikult me üritasime teda püüda, klassivõit Saaremaal on alati oluline. Sel korral jäi peale tema, hooajaga oleme rahul, tiitel taskus ja auto terve, mis sa ikka enam oskad tahta,“ rääkis Kaspar Koitla.

N4 klassi kolmas koht kuulus Roland Murakale ja Kalle Adlerile (Mitsubishi Lancer EVO 9), kelle kaotus Vorobjovsile oli 1.19,2.

Kaspar Koitla ja Andres Otsa järel said N4 klassi hõbeda Janis Vorobjovs ja Guntars Zicans ning pronksi Saaremaal katkestanud Raul Jeets ja Andrus Toom, samadele meeskondadele kuulusid samad kohad ka meistrivõistluste absoluutarvestuses.

Meeskondlikus arvestuses tuli Eesti meistriks Team RRC (577 p) hõbe MM-Motorsport (512 p) ja pronks G.M. Racing (504 p).

Kaheveoliste klassis A7 olid kiireimad tänavused Eesti meistrid Siim Plangi ja Marek Sarapuu (Honda Civic Type-R), kellel olid ralli viimastel katsetel mõned ärevad hetked.

Siim Plangi: „Eelviimasel katsel kadusid alla vahetades kõik käigud ära mõtlesime, et nüüd on kõik. Siis aga proovisime veel ja kõik toimis taas, viimasel katsel oli samuti probleeme käikudega, kuid saime siiski finišisse. Väga hea on rallihooajale siin Saaremaal klassivõiduga punkt panna.“

Klassi teine koht kuulus soomlastele Marko Mänty ja Joni Mäkela (Honda Civic Type-R), kellel tuli Plangile kaotust 1.40, kolmandad olid samuti Honda Civic Type-R autoga sõitnud David Sultanjants ja Siim Oja (+3.13).

Meistrisarjas ühises olevate A6 ja N3 autode arvestuses olid parimad A6 klassi Citroen C2 autoga sõitnud Kristen Kelement ja Timo Kasesalu. N3 klassi Honda Civic Type-R masinaga sõitnud Timmu Kõrge ja Erki Pints kaotasid neile 4,3 sekundiga, kes omakorda edestasid samuti N3 klassis sõitnud Markus Abramit ja Jarmo Võsa (Honda Civic Type-R) 11,2 sekundiga, viimased tulid ka tänavusteks Eesti meistriks, seda viie punktilise eduga Kristo Subi ja Teele Sepa ees, tänavune pronks kuulub Timmu Kõrgele ja Erki Pintsile.

E-rühmas olid Saaremaal kiireimad Ken Torn ja Riivo Mesila (Mitsubishi Colt), edestades soomlasi Tomi Tukiainenit ja Pasi Kilpeläinenit (VW Golf GTI 16V ) 56,2 sekundiga, kolmandad olid Jaan Pettai ja Raino Verliin (Lada Samara). Eesti meistriks tulid E-rühmas Saaremaal selle arvestuse viiendana lõpetanud Lauri Reintam ja Ilmar Pukk (Lada Samara).

Neljaveoliste autode rahvuslikus rühmas E12 olid kiireimad Vene sõitjad Aleksei Lukjanuk ja Aleksei Arnautov (Mitsubishi Lancer EVO), edestades Saku Vierimaad ja Duncan McNivenit (Mitsubishi Lancer EVO). Kolmandad olid Giedrius Notka ja Dainius Alekna (Subaru Impreza) Leedust (+1.59,2).

Veoautodest võitsid Saaremaa ralli Taavi Niinemets ja Esko Allika, teised olid Priit Liblik ja Imre Kuusk (+2.47,1) ja kolmandad Peeter Kõrge ja Mati Otsing (+8.00,6).

Print Friendly, PDF & Email