Saare maakonnast laekus fotovõistlusele 55 pilti

MTÜ Wikimedia Eesti ja muinsuskaitseameti korraldatud fotovõistlusele “Kultuurimälestised Vikipeediasse” esitas septembrikuu jooksul 71 osalejat 3112 pilti 1717 kultuurimälestisest. Näiteks Saare maakonnas on 2302 kultuurimälestist, millest tehti 55 fotot.

“Võistluse eesmärk oli täiendada vaba veebientsüklopeediat piltidega Eestis muinsuskaitse all olevatest objektidest ning tuua muinsuskaitseteemasid inimestele lähemale,” ütles eestikeelse Vikipeedia vabatahtlik toimetaja Ave Maria Mõistlik, kelle sõnul saavad lisaks Vikipeediale neid pilte vabalt kasutada kõik ka mujal. Ave Maria Mõistlik palus edasi anda suured tänud kõigile pildistajatele.

Võistluse tulemused selguvad novembris ning võitjatega võetakse ühendust. Äramärgitud töödest koostatakse rändnäitus.

“Wiki Loves Monuments”-nimeline võistlus toimus samaaegselt 18 Euroopa riigis, kokku lisati rohkem kui 5000 osaleja poolt üle 165 000 foto. Iga maa parimad fotod konkureerivad ka üleeuroopalise tunnustuse nimel.

Esikolmiku selgitab välja žürii. Žürii liikmed on muinsuskaitseameti esindajana Jaan Vali, Reisimaailma peatoimetaja Ruth Kivistik, Narva fotograaf Irina Kivimäe, Järvamaa fotograaf René Viljat ja vikipedistina Raul Kern. Hinnatakse fotode informatiivsust ning kunstilist ja tehnilist taset.

Print Friendly, PDF & Email