44. Saaremaa ralli stardib õige pea

44. Saaremaa ralli stardib õige pea

Autor: Rando Aav

Kuressaares ja selle ümbruses käib rallielu juba täiel tuuril, neljapäeval said sõitjad võimaluse ennast ja tehnikat testida testikatsel, juba mõne tunni pärast antakse aga Kuressaare kesklinnas ralli start.

Kokku eelregistreerus Saaremaa rallile 157 ekipaaši, kellest kohale tuli 146. Üks kohale tulnud ekipaašidest, Rainer Aus ja Rein Jõessar paraku Saaremaa ralli starti ei jõua, teatas ralli pressiesindaja Margus Kiiver. Nende Mitsubishi Lancer EVO 9 mootor sai testikatsel viga ja nii ei saa mehed rallile startida. Saaremaa ralli direktori Toomas Sepa sõnul võib osalejate arvuga rahule jääda, samuti riikide esindatusega Saaremaa rallil. Kokku on sõitjaid seitsmest riigist: Eesti, Läti, Leedu, Venemaa, Soome, Ukraina ja Itaalia.

Suurt huvi näitavad Saaremaa ralli vastu ka välisriikide meediaväljaanded, kokku on esindatud seitsme riigi meedia: Eesti, Läti, Leedu, Venemaa, Soome, Ukraina ja Saksamaa. Sellisele huvile on kaasa aidanud varasem Saaremaa ralli meediakajastus välisriikides.

Esimese stardinumbri all läheb rajale Ott Tänak koos Kuldar Sikuga, kes stardib kodusaare teedele Ford Focus WRC autoga. Teise stardinumbri all lähevad rajale Georg Gross ja Raigo Mõlder, kes samuti Ford Focus WRC autoga stardis on. Konkurents erinevates klassides on pingeline, klassis N4 on Kaspar Koitla ja Andres Ots küll oma meistritiitli kindlustanud, kuid Janis Vorobjovs ja Guntars Zicans (51 p), Raul Jeets ja Andrus Toom (45 p) ning Sander Pärn ja Ken Järveoja (32 p) peavad omavahel ära jagama meistrisarja hõbeda ja pronksi. Tähelepanu maksab juhtida kiiretele Läti sõitjatele Janis Feldmanisele ja Anrijs Jessele, kes on stardis Mitsubishi Lancer EVO X R4 autoga, mis N4 klassi edasiarendus.

Saaremaa ralli avatseremoonia algab Kuressaare kesklinnas täna kell 17.00. Esimesele katsele stardib esimene auto kell 17.53. Reedel on kavas kolm kiiruskatset. Kaks esimest kruusal ja päeva lõpetab taas kiiruskatse Kuressaare tänavatel, mis on olnud publikulemmikuks ka varasematel aastatel.

Laupäeval on kavas kaheksa kiiruskatset, esimesele katsele stardib esimene auto kell 9.12. Hooldusala on sarnaselt eelmisele aastale Orikülas. Peale kuuendat ja üheksandat katset on poole tunni pikkune hoolduspaus ja korra tulevad võistlejad veel hooldusesse peale viimast katset ja enne poodiumile minekut. 44. Saaremaa ralli võitja sõidab Kuressaare kesklinnas olevale poodiumile kell 18.00, ralli pidulik lõpetamine on algusega kell 21.30 Kuressaare Kultuurikeskuses.

Saaremaa ralli ralliraadio on Raadio Kadi, seda sagedustel 90,5 Mhz.

Print Friendly, PDF & Email