Ohessaare perenaised tahavad avada Kalurite maja

MTÜ Ohessaare Pangaküla perenaised Mall ja Triin Kivimaa kavatsevad lisaks sel suvel avatud tuulikule teha veel ühe söögikoha Kalurite maja ning on Torgu vallavalitsusele esitanud juba ka vastava taotluse.

“Seal on mõeldud avada nii kohvik kui ka midagi muuseumilaadset,” selgitas Torgu vallavanem Tiit Põld, lisades, et Ohessaare Pangaküla on vallavalitsusele esitanud ka projekteerimistingimuste taotluse. Uue söögikoha ehitamist Ohessaarde on juba aktsepteerinud Saarte koostöökogu, kes nõustus Kalurite maja avamist Leader-programmist toetama.

Vallavanem küsis enne projekteerimistingimuste väljastamist ka keskkonnaameti seisukohta, kuna turismivaldkonda kuuluv tegevus võib Natura 2000 võrgustikku kuuluvat ala oluliselt mõjutada.

Tänavu suvel avati Ohessaares tuulik ja teemaja, mis on mõeldud mere- ja rannaromantikat nautivatele turistidele.

Print Friendly, PDF & Email