Lihatööstus toob turule uued talvetooted

Lihatööstus toob turule uued talvetooted

MIDAGI ERILIST: Malle Mägi (paremal) sõnul sai kokku sobitatud moos ja marinaad ning kõikjalt, kus uut toodet on esitletud, on saadud hea tagasiside.
Foto: Egon Ligi

Sel talvehooajal pakub Saaremaa lihatööstus (SLT) uute toodetena kirsimaitselises marinaadis Saaremaa hõrku ahjukarreed, millest on arvata, et sellest kujuneb tõsine konkurent eelmise hooaja tipptootele Peen Saare Siga. Teise uudistootena jõuab turule mustikamaitseline ahjuribi ja kolmandana minivorstikesed.

Saaremaa lihatööstuse peatehnoloog Malle Mägi tõdes, et midagi uut turule tuua on väga raske. “Protsess on aeganõudev ja seda, kuidas turg uued tooted vastu võtab, näitab aeg,” tähendas ta. Mägi lisas, et sel hooajal tuli müügiosakonnalt soov, et tehtaks midagi erilist. Nii saigi kokku sobitatud moos ja marinaad ning kõikjalt, kus seda on esitletud, on saadud hea tagasiside.

Minivorstikeste turuletoomist selgitas Malle Mägi sellega, et turg nõuab järjest enam väiksemaid vorstikesi, mida on hea peolauale panna. Maitselt on need keskmise vürtsikusega ning koostises on kasutatud ka suitsulihakuubikuid.

SLT müügijuht Marko Mägi tõi eelmise hooaja müüginäitajate põhjal välja, et lisaks toonasele tipptootele Peen Saare Siga näitas möödunud aastal väga häid müüginumbreid ka kolmandat hooaega turul olnud pörssa praad röstsibulaga. Kolmandale kohale platseerus mullu uudistoode – e-vaba Saaremaa mõisapraad.

Veretoodetest juhib müügi pingerida e-ainete vaba Saaremaa verivorst. Samuti läks mullu väga edukalt kaubaks algselt ühe restorani peakoka soovil eritellimusel tehtud ja tänavu juba neljandat hooaega müüki jõudev suitsutatud tanguvorst. Niisamuti ka rohkem kui 13 hooaega müüdud traditsiooniline tanguvorst.

Jõulude eel jõuab poelettidele ka saarlase piulaua sült (800-grammises pakendis). Juba praegu on aga müügil delikatess-sült (nii väiksemas kui suuremas pakendis), linnulihasült ja kodune sült.

Kuna Saaremaa lihatööstuse omanik Vjatšeslav Leedo, kes on üks Eesti suuremaid lihaveisekasvatajaid, on võtnud tõsise suuna arendada Saaremaal lihaveisekasvatust, siis otsib lihatööstus väljundit lihaveiste lihale. Rahvale on otsustatud pakkuda suitsutatud lihaveist ning peagi saab poest osta Saaremaa lihaveise delikatess-sinki, mis on võrreldav veiserulaadiga, ja Saare lihaveise sinki, mis on maitsedekooriga.

Eestis kolmandal kohal
Läinud talvehooajal realiseeris Saaremaa lihatööstus kokku 48 tonni talviseid lihatooteid. See tähendab, et võrreldes üle-eelmise aastaga kasvas nende müük 60%. Statistilised andmed näitavad, et SLT on Eestis Rakvere lihatööstuse ja Maagi järel auhinnalisel kolmandal kohal nii tootmises kui ka turustamises.

Talvevorstidest oli eelmisel aastal konkurentsitult menukaim Saaremaa verivorst, teisel kohal tanguvorst. Kolmandale kohale platseerus verivorst peekoniga. Kokku müüs lihatööstus mullu 127 tonni vere- ja tangutooteid.

Print Friendly, PDF & Email