Elutöö tehtud. Kas nüüd muretu vanaduspõlv? (1)

Elutöö tehtud. Kas nüüd muretu vanaduspõlv?

MIS MURET TEEB?: Silvi unistab, et keegi tuleks ja küüriks nende majapidamise puhtaks. Anatoli arvab, et toad tahaks remonti, maja väljast ülevärvimist. Aga selleks ei ole jõudu ega raha.

Sünni ja surma vastu ei ole rohtu, ainus võimalus on vahepealset aega nautida, on öelnud üks tark mees – George Santayana. Nii lihtsalt ja nii ilusasti.

1. oktoober on rahvusvaheline eakate päev. Nende päev, kes on oma elutöö teinud ja võiksid nüüd muretult vanaduspäevi veeta.

Statistikaameti andmetel on Saare maakonnas 1. jaanuari seisuga 10 539 pensionäri, neist 2209 on invaliidsus- ja töövõimetuspensionärid. Seega on 30,5% maakonna elanikest pensionärid, kes peavad ära elama keskmiselt 270 euro ja 60 sendi suuruse pensioniga.

Saare maakonnas on kuus hooldekodu: Kuressaares, Kogulas, Kihelkonnal, Muhus, Pähklas ja Pärsamal. Praegu on neis kokku 134 hoolealust. Järjekorras ootamas on aga 94 inimest, kes sooviksid otsekohe hooldekodusse minna.

Saarte Hääl külastas eakate päeva eel Pärsama hooldekodu ning eelarvamus, et vanadekodu on viimane koht, kuhu oma armas ema-isa panna, sai 100% kummutatud. See on kodu, üks meeldiv ja mõnus ühine kodu.

Loe edasi laupäevasest Saarte Häälest.
Telli Saarte Hääl internetist

Print Friendly, PDF & Email