Kortermaja arhitektuurikonkursi võitsid PIN Arhitektid (4)

Kortermaja arhitektuurikonkursi võitsid PIN Arhitektid

Foto: PIN ARHITEKTID OÜ

Kuressaare linna Kitsas tn 15 arhitektuurikonkursi võitis PIN Arhitektid OÜ võistlustöö “Raam”, teise koha pälvis töö nimega “Silk” (Doomino Arhitektid OÜ) ja kolmanda koha “Kodurahu” (Trikk OÜ).

Žüriiliikme, Kuressaare linnaarhitekti Hannes Koppeli sõnul oli võidutöö võistlusele esitatud kavanditest Kitsas 15 kinnistule sobivaim arhitektuurne lahendus, mis järgib detailplaneeringu mõtet.

“Vaatamata mõnevõrra toorele plaanilahendusele on hoone ja asendiplaani funktsionaalsus hea – privaatsed rõdud ja avarad üksteisest eraldatavad terrassipinnad I korrusel ning minimaalne keldrikorruse maht,” hindas Hannes Koppel, lisades, et hea lahendusega on ka kinnistut ümbritsev piirdeaed.

Kitsas tn 15 arhitektuurikonkursile laekus 14 võistlustööd, mis kõik kvalifitseerusid ka hindamiseks. Kuigi enamik ideekavanditena esitatud elamuid olid iseenesest hinnatavad kui kõrgetasemelised üksikobjektid, jäi kogu võistluse lõikes siiski nõrgaks ideekavandite sobivus konkreetse ehitusalaga.

Print Friendly, PDF & Email