Ajakirjanik arvab: Valjala volikogu virutas haamriga pigem iseendale (12)

Kui kolleeg paar päeva tagasi hommikul mulle rääkis, mis eelmisel päeval Valjala vallavolikogu istungil toimunud, jäi mul sõna otseses mõttes suu lahti. Poleks uskunud, et rahvaesindajad kohalikus omavalitsuses nii madalale saavad laskuda. Isiklikud torked, valetamine, vassimine.

Viimastel aastatel on mul tulnud kajastada mitmeid volikogu istungeid. Paljud on olnud sellised, kus kired on lõõmanud särinal ja üksteise peale lausa karjutud. Ning kindlasti on nii mõnigi volikogu esimees või liige mõelnud, et kurat sellel ajakirjanikul vaja siin passida. Aga kordagi pole mind volikogu istungilt välja visatud. Veel vähem soovitatud, et “Kuule sina, hakka nüüd astuma. Aitame sul pastaka ja paberi ka ilusasti kokku voltida.”

Valjala vallavolikogu sülitas aga räigelt reeglite peale, mille järgi nad käituma peavad. Just nimelt peavad, sest volikogu ei ole lasteaia mängunurk, kus tehakse, mis pähe tuleb. Kummastav on volikogu esimehe Liilia Eensaare väide, et on olemas ametlik volikogu ja mitteametlik volikogu.

Ning muidugi see õnnetu haamrilugu. Lausa naljakas oli eilsest lehest lugeda, kuidas volikogu esimees kinnitas, et istung lõpetati haamrilöögiga. Miks naljakas? Sest selsamal istungil osalejate sõnul pole haamrit laual üleüldse olnudki.

Ühesõnaga, Valjala volikogu virutas endale tollel istungil olematu haamriga lausa otsaette. Kas sellest nüüd arm jääb või mitte, sõltub juba neist endist. Kindlasti aitaks kaasa see, kui volikogu esimees või mõni volikogu liige võtaks leheveergudel sõna ja selgitaks, mis ärgitas neid selliselt vassima. Kuid ma olen juba ette üsna kindel, et säärast selgitust me siit lugeda ei saa.

Print Friendly, PDF & Email