Pöide juubelipäevad on täies hoos

Tänavuste viiendate Pöide valla päevade märksõna on valla 20. juubel. “Igal aastal on vallapäevadel olnud erinev temaatika. Sel aastal on märksõnaks valla 20. juubel ja sellepärast on ürituste korraldamisel mõeldud erinevatele põlvkondadele,” ütles Pöide valla päevade idee algataja ja eestvedaja, vallasekretär Maire Käärid.

Ta lisas, et eriline on tänavu kindlasti see, et valla kõigi külade (kokku 30) kohta on koostatud infostendid. “Aktiivsemad külad aitasid infokogumisele ise kaasa,” märkis ta.

Pöide valla päevad algasid Kääridi sõnul juba eelmisel laupäeval, 24. septembril, kui toimus sügislaat. Laada raamidesse mahtusid ka hoidiste konkurss ja terviseteemaline loeng “Kuidas tervislikult toituda” ning päev lõpetati Südamejooksu ja kepikõnniga.

Selle nädala kolmapäeva õhtul tutvustati pidulikul kontsertaktusel valla 20 aasta tegemisi ja tunnustati läbi aastakümnete tublimaid tegijaid: staažikamaid töötajaid, külavanemaid, heakorrakonkursside paremaid, valla rinnamärgi saajaid. Pöide valla meene koos tänukirjaga pälvisid ka endised vallajuhid – vallavanemad ja volikogu esimehed.

Eile toimus sportlik õhtupoolik koolinoortele ja õhtul võtsid rahvamajas teineteiselt mõõtu vallavalitsus ja volikogu. Täna peetakse koos vallarahvaga sünnipäevapidu. Tantsuks mängib ansambel Seljanka.

Sünnipäevapeole on kutsutud ka teisi omavalitsustegelasi, Saaremaa omavalitsuste liidu esindajaid, maavanema kohusetäitja, sponsorid, kes on Pöide valla tegemisi toetanud, ja suuremate maksumaksjate firmade esindajaid.

Laupäeval tähistatakse koos naabervaldadega eakate päeva ja õhtupoolik veedetakse Tornimäe kooli staadionil sportides.

Print Friendly, PDF & Email