Maal elab leplik rahvas (4)

Maal elab leplik rahvas

 

Võttes vaatluse alla toidukaupade hinnad Kuressaare suuremates toidupoodides ja mõnes maakaupluses, tuleb tõdeda, et ega erilist vahet olegi. Paraku on nii, et ka maal eelistab rahvas just Saaremaa tarbijate ühistule (STÜ) kuuluvaid kauplusi.

Maainimesed, kelle arvamust me küsisime, väitsid, et erapoodide ja tarbijate ühistule kuuluvate poodide hinnavahed on kaunis suured ning STÜ poodides on hinnad madalamad ja kaubavalik suurem.
Selver kallis,

Säästumarket odav

Nagu näha Ostukorvi hinnatabelist, on hetkel kalleim pood Saare Selver. Kui võtsime kokku kõik need kaubaartiklid, mis esinesid eranditult kõigis vaadeldud poodides, saime Selveri ostukorvi summaks 49.79 eurot. Möödunud kuul, kui tarbijakaitseamet võrdles 34 toidukauba hindu viies Eesti linnas, selgus samuti, et kalleim pood oli Saare Selver. Meie tabelist nähtub, et teisel kohal on Leisi TÜ pood (46.21 eurot) ja kolmas on Rimi (46.19).

Kõige rahakotisõbralikum on Säästumarket (41.91). Ka Kuressaare kesklinnas asuv Rae pood on suutnud oma hinnad üpriski normaalsed hoida (44.34).

Üldiselt on nii, et maarahvas on leplik. Kui linnas asjaajamist, tehakse oma ostud linna suurtes kaubakeskustes. Aga mitmed, kes soostusid meiega oma poodlemismuljeid jagama, kinnitasid: “Ärge te jumala pärast mu nime lehte pange, muidu ma ei tohi enam siia poodi minna!” Niisiis aktsepteerime nende palvet. Toimetusele on kõigi arvajate nimed teada.

Loe edasi laupäevasest Saarte Häälest.
Telli Saarte Hääl internetist

Print Friendly, PDF & Email