Ettevõtlus loob edu!

Ettevõtlus loob edu!

NUNNUGA VÄLJANÄITUSEL: Kõrvitsakasvataja Peeter Naulainen (vasakul) Kudjapelt ja transportija Ants Ley on jõudnud teel auto poole lõpusirgele.
Foto: Aare Laine

Reportaaži pealkirja ei olnud seekord tarvis ise mõelda. SaareMaaPäevade moto sobib selleks imehästi. Kolm päeva kestnud SaareMaaPäevad andsid põhjaliku ülevaate maakonna ettevõtlusest, pakkusid uut teavet, meelelahutustki, edendasid ettevõtjate omavahelisi kontakte, tõid Kuressaare keskväljakule elevust, mida laupäeval uudistas lisaks saarlastele ka mitusada välisturisti.

Pisikese panuse SaareMaaPäevade õnnestumisse andsid ka Saar-te Hääle ja Kadi raadio toimetus. Ühel heal päeval küsis toimetuste levijuht Kerli Rüütel: “Kas on vabatahtlikke, kes on nõus hiigelkõrvitsaid auto järelhaagisele tõstma ja pärast neid Kuressaares autokärust hoiule paigutama?”

Huvitav-huvitav! Kõrvitsapeenral näeb ju ka neid inimesi, kes on nunnude kasvatamisel hoolt ja vaeva näinud. “Olen nõus,” pakkusin ennast. “Pane kummikud reede hommikul jalga, tee kirjatööd enne valmis ja läheb sõiduks!” oli krapsakas kolleeg kärme käsklusi jagama.

Päevaplaan tehtud, sätingi siis reedese päeva põllupäevaks. Mis aga selgub? Eelmisel päeval on kõrvitsameeskond suurema osa tööst ära teinud. “Arvasime, et ei jõua ühe päevaga igalt poolt suurt hulka kokku vedada, seepärast hakkasimegi päev varem pihta,” annab Kerli reede hommikul teada.

Kadi raadio tehnikadirektor Urmas Rämmal ja Tuule Grupi ettevõtete haldusjuht Ants Ley panid oma musklirammu proovile kolme enam kui sajakilose ja viie ligi sajakilose kõrvitsa vedamisel. Kerli Rüütel aitas nõu ja jõuga kaasa.

“Sul on kergem päev, vaid paaris kohas vaja veel käia,” lohutab kolleeg.

Loe edasi laupäevasest Saarte Häälest.
Telli Saarte Hääl internetist

Print Friendly, PDF & Email