Tuli võttis voodihaigelt elu (6)

Eile ennelõunal hukkus Leisi vallas puhkenud tulekahjus 74-aastane mees. Tulekahju tekkepõhjuse selgitab välja algatatud menetlus.

Saarte Hääle andmetel oli tuleõnnetuses hukkunud eakas mees hiljuti läbi teinud mitu operatsiooni ning lähedased käisid teda väga tihti vaatamas. Veel õnnetusele eelnenud õhtul oli üks tütardest isa juures olnud. Hommikul isa tütre telefonikõnele enam aga ei vastanud ja murelik tütar paluski tuttaval vaatama minna, kas midagi on juhtunud.

“Proovisin helistada, aga ta ei võtnud vastu,” sõnas tütre palvel asja kaema läinud mees. “Jõudsin siia, suitsu tuli nii korstnast kui ka akendest, nii kui ukse lahti tegin, lõi paks must suits vastu. Esimene mõte oli, et katsun ta välja tuua, aga mul lõi hinge kinni,” rääkis mees, kes helistas kohe päästjatele.

Häirekeskus sai teate tulekahjust kell 10.32. Päästjate kohale jõudes oli ühekorruseline puidust maja suitsu täis ja üks tuba põles. Lääne-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Sirle Mati sõnul sisenesid päästjad kohe majja ning tõid sealt välja vanema meesterahva, kelle elu kahjuks päästa ei õnnestunud.

“Leisi meeskond jõudis kõige esimesena,” ütles päästetöid juhtinud vanemoperatiivkorrapidaja Jüri Zabellevitš, lisades, et majas oli palju suitsu ja sel hetkel leeki näha ei olnud.

Leisi meeskond alustas suitsusukeldumisega, nad kustutasid ka leegid ja leidsid eluruumist hukkunu. Päästjate hinnangul sai tuli alguse samast toast, kus hukkunu oli, põlemine oli üpris intensiivne ja tuli oli osaliselt levinud ka kööki.

“Tegeliku põhjuse teeb kindlaks menetlus,” kinnitas Zabellevitš, lisades, et võimalusi on alati palju ja mitmeid, alates elektrilühisest. Kustutustöödel osalesid päästjad Kuressaare, Leisi ja Orissaare päästekomandost ning Valjala vabatahtlikud tuletõrjujad ja operatiivkorrapidaja.

Print Friendly, PDF & Email