Saarlannad jõudsid olümpiatule kandja valimisel finaalvooru

Kultuuritöötaja Krista Lember ja Eesti suuremate jooksuürituste üks korraldajaid Renna Järvalt on osutunud valituks Samsungi ja EOK koostöös korraldatava olümpiatõrviku kandjate valikuvooru 20 finalisti hulka. Tasub meenutada, et Pekingi olümpial osales tulejooksul teenekas spordimees Tõnu Vaher.

Olümpiamängude tõrvikukandjate valimine toimub nii Eestis kui ka mujal maailmas kahes etapis. Kuni 16. septembrini sai Samsungi kodulehel registreerida oma kandidaadi, kes võiks olla kõige sobivam inimene esindama Eestit Londoni olümpiamängude tõrvikujooksul.

Teises etapis valib Eesti olümpiakomitee ja Samsungi esindajatest koosnev žürii välja 20 sobilikku kandidaati, kelle poolt saab anda oma hääle Samsungi kodulehel 22. septembrist 30. septembrini. Kaks kõige enam poolthääli saanud kandidaati saavad võimaluse osaleda järgmise aasta 18. maist 27. juulini kestvate Londoni olümpiamängude tulekandmises. Tõrviku kandmise täpne koht ja aeg tehakse teatavaks hiljem.

Print Friendly, PDF & Email