Nehi kokad algatavad heategevusliku jalkaturniiri

Pädaste mõisa restorani Alexander talvel Tallinnas tegutseva “venna”, restorani Neh eestvedamisel saab 25. septembri keskpäeval Tallinnas teoks esimene kokkade ja restoranitöötajate jalgpalliturniir.

Chefs’ Cup (tlk Peakokkade Karikas) toob pallimurule heategevuslikel eesmärkidel pealinna paremad kokad. Ühekoos kutsutakse inimesi üles väärtustama ehedaid Eesti maitseid ning koguma raha Põlvamaal Rosmal asuva väikese Johannese kooli ja lasteaia tarbeks.

Nehi peakoka Peeter Piheli sõnul oli inspiratsiooniks juunis Kopenhaagenis toimunud kokkade heategevuslik jalgpalliturniir, millest Pädaste mõisa restorani kokkade tiim osa võttis. Nii võtavadki kokad nüüd kätte ja korraldavad ise esimese seesuguse turniiri Eestis.

“Meie jaoks on kindlasti esimesel kohal turniiri heategevuslik iva ja läbi selle ka eestimaiste maitsete ja tooraine väärtustamine. Seetõttu otsustasimegi toetada Johannese kooli ja lasteaeda Rosmal,” selgitas peakokk Pihel, kelle sõnul on just nimetatud kool tubli näide sellest, et ka koolisööklates võib lastele pakkuda puhast ja maitsvat Eesti toitu. Ta lisas, et asja õnnestumise korral seatakse järgmisel aastal juba uus eesmärk, ja pole välistatud, et siis leitakse abivajaja ehk Saaremaalt.

Snelli staadionil peavad jalgpallilahinguid kaheksa restorani kokad. Selle sügise esimese pühapäeva keskpäeval ajavad palli taga restoranide Neh, Ribe, Senso, OKO, Leib Resto ja Aed, Horisont, aga ka Tallinki ja Carmen Cateringi meeskonnad. Esimene mäng lüüakse lahti kell 12.

Kohapeal toimub ka heategevuslik loterii, kus saab võita erinevate restoranide kinkekaarte, aga ka näiteks pileteid Eesti jalgpallikoondise mängudele.

Print Friendly, PDF & Email