Mees, kes teab, teeb ja jõuab palju

Mees, kes teab, teeb ja jõuab palju

TULEVANE MAAVANEM: Eile avaldas Kaido Kaasik Kuressaare kultuurikeskuses heameelt selle üle, et korraldatakse selliseid vahvaid üritusi nagu SaareMaaPäevad.
Foto: Egon Ligi

Valjala vallavanem on hõivatud mees, kel on üsna raske leida vaba aega, et ajakirjanikuga juttu puhuda. Kui siis lõpuks ühel hilisõhtul see vaba tund juhtub olema, ei anna mehe näost kuidagi välja lugeda, et seljataha on jäänud pikk tööpäev. Asjalik ja rõõmsameelne nagu alati. See on Kaido Kaasik, arvatavalt järgmine Saare maavanem.

Lapsena tahtis Kaido Kaasik saada kosmonaudiks. “Siis oli selline kosmoseajastu, kosmonaute näidati palju teleris. Ükskord maandus Valjala koolimaja ette, sinna, kus nüüd asub staadion, venelaste helikopter. Ma ei mäleta, miks, aga mind lubati helikopterisse sisse ja kangide taha. Õde nuttis kõrval, kartis, et venelased viivad mu minema.” Kaido oli siis viiene jõnglane.

Tema lapsepõlv mööduski päevagi lasteaias käimata kohaliku meierei hoovis, kus oli palju lapsi. Neil olid omad mängud ja ettevõtmised. Nääripeol esinesid selle hoovi lapsed alati pika eeskavaga. Poiste kõige popim mäng oli sõjamäng, ühel pool sakslased ja teisel venelased.

“Inspiratsiooni saime Stirlitzi-filmidest, mida mängisime tihti uuesti läbi. Meil lõppes mõni mäng isegi sakslaste võiduga, kuigi filmides oli tavaliselt vastupidi,” muheleb Kaasik. “Vanemad tüdrukud tahtsid aga kodu ja kooli mängida. Seal n-ö laste koolis ma lugemise ja arvutamise enne päris kooli selgeks saingi.”

Koolis käis Kaido Kaasik Valjalas. See oli tugev maakool, kus õpiti hästi ja tehti palju sporti. Teiste maakoolidega võisteldes olid Valjala kooli poisid ja tüdrukud alati esirinnas. Kui 1973. aastal sai valmis Valjala uus koolihoone, oli siin juba ka täismõõtmetega võimla võrkpallitreeningute jaoks. Kooli staadioni ehitasid õpilased ise valmis. Tolleaegne direktor Arvo Paiste oli ise suur spordi- ja kultuurihuviline ning kohaliku elu eestvedaja.

Loe edasi laupäevasest Saarte Häälest.
Telli Saarte Hääl internetist

Print Friendly, PDF & Email