Vesikonna talu leivad küpsevad Kotlandis (2)

Vesikonna talu leivad küpsevad Kotlandis

SOOJA LEIBA, MÕTELGE: Väike Eke peab emme Katrina küpsetatud leivast lugu.
Foto: Aare Laine

Käesla talupäeval pakutud pagaritooted, nägusalt kujundatud pakendis leivad sildiga “Vesikonna talu” osteti ära paari esimese tunni jooksul. Maitsva koduleivaga talupäevale kauplema tulnud nooruke talunikust pagarmeister on aga erialalt hoopiski Tartu ülikooli lõpetanud eesti filoloog.

Salmelt pärit ja seal põhikooli lõpetanud, hiljem Kuressaare gümnaasiumis ja Tartu ülikoolis õppinud Katrina Tarkin alustas koduse ettevõtlusega alles sel suvel. Lühikese ajaga on tema küpsetatud leivad võitnud ostjate poolehoiu. Mis teeb siis Vesikonna talu koduleiva nii eriliseks? Kes seda täpselt teab. Igatahes leivasõbrad, kes Katrina küpsetatud leiva maitse suhu saanud, polevat saia poole enam vaadanudki. Nii see on. Selle loo autor võib seda kinnitada.

Oma pere tarbeks on Katrina leiba teinud natuke rohkem kui aasta. Ametlikuks koduleivategijaks vormistati aga selle aasta augustis tema kodutalu, Vesikonna talu UÜ. Just UÜ (usaldusühing), mitte OÜ (osaühing), nagu enamikul väiketootjatel.

“Suvel soovitas väikeettevõtja Mai Suurpere mul leivategemisega tõsisemalt tegelema hakata. Mai pirukad on Kuressaare turu lihapoes nõutav kaup. Tema siis ütleski, et võiksime seal ka leiba müüa. Kuna ta ise leiba teha ei jõua, siis pakkus ta seda tööd mulle,” rääkis Katrina pagariks hakkamise lugu.

Tartu ülikoolis eesti keelt ja kirjandust õppinud saarlanna unistas ülikoolilinnas esimestel kursustel teadmisi omandades keeleteadlase karjäärist. Hiljem see eesmärk kuidagi tuhmus. Õpetajaamet ülikooli lõpetanut ka ei tõmmanud. Lühikest aega töötas Katrina Tartus raamatupoes. Alustas müüjana ja lõpetas võõrkeelse kirjanduse spetsialistina, tegeledes selle tellimise, näitusmüükide ja muu sellesse valdkonda kuuluvaga.

Loe edasi tänasest Saarte Häälest.
Telli Saarte Hääl internetist

Print Friendly, PDF & Email