Üleskutse: Probleem hulkuvate koertega

Seoses viimastel kuudel sagenenud lammaste murdmise juhtudega Saare maakonnas on keskkonnaameti ekspertiiside teostamise käigus tuvastatud juurdlust segava faktorina palju materjali, mis viitab hulkuvate koerte viibimisele murdmispaikade piirkonnas.

Lisaks kohalikele elanikele on korduvalt selliseid koeri näinud ka lammaste murdmisi akteerimas käinud keskkonnaameti töötajad. Samuti on jahimeeste rajakaamerate salvestistele jäänud hulkuvaid koeri.

Loomakaitseseaduse § 5 lõike 3 kohaselt korraldab hulkuvate loomade püüdmist, pidamist, hukkamist ja korjuste hävitamist kohaliku omavalitsuse üksus oma territooriumil vastavalt vabariigi valitsuse poolt kehtestatud korrale.

Erilist tähelepanu palume pöörata Kaarma, Kärla, Mustjala ja Leisi valla territooriumile, kus murdmisi on esinenud.

Kaja Lotman
keskkonnaameti Hiiu-Lääne-Saare regiooni juhataja

Print Friendly, PDF & Email