Rasmus Uustulnd võitis noortesprindi karikasarja

Kõige konkurentsitihedamas, kuni 16-aastaste noorte võistlusklassis, kus üksteiselt võetakse mõõtu tänavasõiduautodel, saavutas sel hooajal Texaco Eesti noortesprindi karikasarja võidu Rasmus Uustulnd, vahendab rally.ee.

Texaco Eesti noortesprindi karikavõistlustel on Rasmus Uustulnd tänavu sõidetud viiest etapist võitnud neli. Sellega kindlustas Honda Civicul sõitnud 15-aastane saarlane endale J16-klassis karikavõistluste võidu juba viimase, sel laupäeval Jaanimäel sõidetava etapi eel. Paistab, et Uustulnd ei kavatse konkurentidele kinkida ka viimase etapi võitu – nii on ta registreerunud sellelegi sõidule.

Eelmisel Jaanimäe noortesprindil oli Rasmus Uustulnd kiireim kõigis kolmes sõiduvoorus ja saavutas klassis J16 esikoha. “Rada oli vinge! Aga lihtsalt see võit ei tulnud,” kommenteeris ta. Uustulnd lisas, et siis oli võidu võtmeks puhas sõit: “Vigu ei tohtinud teha, kuigi ka mul tuli teises voorus väike sõiduaps sisse.”

Kaheksa võistlejaga arvestusklassis lõpetas toonase võistluse teise tulemusega Kaspar Kasari ja kolmandaks platseerus Kasper Koosa. Uustulnd on seniste võistlustega teeninud 106 punkti. Et kehvemad etapipunktid lähevad hooaja lõpptulemuse arvutamisel maha, ei suuda keegi rivaalidest tema kohta kõigutada ka juhul, kui saarlane viimast sõitu kaasa ei tee.

Klassivõitja võib seekord aga oma kontosse juurde teenida koguni 31 punkti. Tabelis teisel positsioonil paiknev Sander Sepp on kogunud 71 punkti. Hea õnne korral võib Sepp küll kokku saada 102 punkti, ent ei enamat, kuna eelmist Jaanimäel toimunud võistlust ta kaasa ei teinud ning seetõttu sealt punktilisa ei tulnud.

“Hooaja algul sai võetud siht, et sel aastal püüan noortesprindi karikasarjas võitu,” ütles Rasmus Uustulnd, kes hõivas liidrikoha hooaja avaetapist alates.

Treenerite Ivar Tänaku ja Priit Libliku käe all autosporti harrastav Rasmus Uustulnd selgitas, et talle meeldib väga selle alaga tegeleda. Sama kinnitas Rasmuse isa Ivo Uustulnd: “Ta ise tahab kangesti teha. Ja vahel ikka õnnestub ka nii, et on võitusid tulnud.”

Perekonnanimi Uustulnd pole saarlastest rallisõpradele kahtlemata tundmatu nimi. Omal ajal võistles rallidel Hillar Uustulnd, Ivo Uustulndi isa, seega on neil autosport juba veres. Kas Rasmus plaanib käia vanaisa jälgedes? “Eks paistab. Tahaksin nii palju võistelda, kui võimalik. Mulle meeldib sõita, see on vinge!”

Print Friendly, PDF & Email