Politsei pöörab tähelepanu turvavarustuse kasutamisele

Alanud nädalal pöörab politsei liiklusjärelevalves erilist tähelepanu turvavarustusele ning tuletab liiklejatele meelde nii turvavöö kui ka laste turvavarustuse olulisust.

Politsei- ja piirivalveameti (PPA) korrakaitsepolitseiosakonna komissari Riho Tänaku sõnul põhjendavad juhid turvavarustuse mittekasutamist enamasti lühikese sõidu ja väikese kiirusega. “Tegelikult on linnakiirusel kokkupõrge võrreldav kukkumisega viiendalt korruselt. Seega on lühimagi sõidu korral hädavajalik iga abivahend, mis õnnetuse hetkel sõitjaid kaitseb,”ütles ta BNS-i teatel.

Samuti ei tohiks Tänaku sõnul mööda vaadata laste turvavarustuse nõuetest. “Kooli ja lasteaia hooaja alguses tuleks kindlasti üle vaadata ka lapse turvavarustus ning kontrollida, kas see vastab lapse pikkusele ja kaalule,” sõnas Tänak. 12.–18. septembrini on turvavarustus politseinike tähelepanu all kogu Euroopas.

Selle aasta kevadel avastas politsei samalaadse nädala käigus 810 turvavarustuse nõuete rikkumist, neist 54 juhul rikuti laste ohutu sõidutamise nõudeid. Selle aasta kaheksa kuuga on liikluses hukkunud 18 turvavarustust mitte kasutanud liiklejat.

Print Friendly, PDF & Email