Henri Lepik tuli Eesti karika võitjaks (1)

Henri Lepik tuli Eesti karika võitjaks

KARIKAVÕITJA: Klassis Laser 4,7 Eesti karikasarja võitnud Henri Lepik seilamas kodusel SMS-i regatil.
Foto: Raul Vinni

Pärnus nädalavahetusel sõidetud sügisregatt lõpetas Eesti jahtklubide liidu olümpiapurjetamise Eesti karikavõistlused klassides Optimist, Laser 4,7 ja Laser Radial. Saaremaa merispordi seltsi purjetajad said regatilt mitmeid võite, karikasarjas võttis Laser 4,7 peal sarja üldvõidu Henri Lepik.

Keerutavates tuultes sõidetud regatil tehti Optimisti klassis kokku kuus sõitu. Sõitude kokkuvõttes oli SMS-i purjetajatest parim Karl Lember, kes kaotas klassivõidu vaid punktiga ning tuli teiseks. Parim tüdruk oli üldarvestuses kuuenda koha saanud Marie Pihlas. Kokku oli Optimist-klassis sõitjaid 67. Karikasarja üldkokkuvõttes tuli hõbedale Pärnus esimesena medalikolmikust välja jäänud Martin Õunap.

Laser 4,7-l võidutses tavapäraselt Zoom8-klassis seilav Kristo Õunap. Teise koha sai Henri Lepik, kes sellega kindlustas endale ka karikasarja üldvõidu.

Laser Radiali klassis võttis regati võidu Kaarel Kruusmägi. Liina Kolk sai naiste arvestuses kolmanda koha. Karikasarjas võistlevad Laser Radialil siiski vaid kuni 18-aastased purjetajad ja naised, nii et Kruusmägi regativõit karikasarjas arvesse ei läinud. See-eest oli karikasarjas kolmas Liina Kolk.
Kahemehepaatidel RS Feva said Aleksander ja Johannes Muru 13 võistkonna hulgas 6. koha.

SMS-i treener Kristiina Klaos ütles, et regatiga võis rahule jääda. Vaid Optimisti ja RS Feva klassis ei võidutsenud SMS-i sõitjad, teistes klassides toodi esikohad koju.

Klaos kommenteeris ka karikasarja lõppseisu ja tõdes, et positiivne on see, et Tallinna klubidega suudetakse igati võidu sõita. Optimistil ja Zoom8-l on kolm sõitjat Eesti edetabeli esikümnes, Laser 4,7 peal oli SMS-il üks sõitja ja seegi tuli karikavõitjaks. Klaos märkis ka, et järgmisest aastast Zoom8 pealt Laser 4,7-le koliv Kristo Õunap näitas Pärnu võiduga, et on ka uues klassis tegija. Treener tõstis esile ka Õunapi 8. kohta Zoom8 MM-il. Samuti märkis ta ära Liina Kolgi kolmanda koha Laser Radiali karikaarvestuses.

“Väga kõva saavutus, sest seal sõidavad tegelikult need inimesed, kes pürivad olümpiale,” rääkis Klaos, kelle sõnul oli hooaja kestel ka veidi ebaõnne, aga vaatamata sellele on üldpilt tema arvates ikkagi positiivne. Noorpurjetajate hooaeg pole siiski veel läbi. Optimistid võistlevad veel Poola MV-l ja Haapsalus. Laseri sõitjad osalevad Kaunase sügisregatil.

Print Friendly, PDF & Email