Inimesed on huvitatud ja tahavad mängida (1)

Inimesed on huvitatud ja tahavad mängida

KULDNE KVARTETT: Merepäevade mäluka võitjad Taurusest (vasakult) Ants Jõgi, Juhan Kindel, Helmut Taurus ja Endel Maripuu.
Foto: Aare Laine

Tänase loo pealkirja ei olnud raske välja mõelda. Selle ütles ette Kuressaare Hoolekanne SA ehk teisisõnu Kuressaare päevakeskuse tegevusjuhendaja Elja Parbus, kui küsisin, miks ta juba kaheksandat aastat eakamatele inimestele mälumänge korraldab.

Iga kuu viimasel kolmapäeval koguneb päevakeskuse saali ajusid ragistama mitukümmend meest-naist. Elja Parbuse sõnul võttis ta asja ette just eakamate inimeste endi pärast.

“Et ka vanemate inimeste mälu erksana püsiks, siis sellepärast ma siia tööle tulles hakkasingi ühe esimese asjana mälumänge korraldama. Kohale tulid juba varem selle hobiga tegelenud inimesed ja ka need, kes tahtsid päris esimest korda oma võimeid proovile panna. Mälumängud on osalejaile põnevust pakkunud. Suvekuudel teeme pausi, kolm kuud puhkame. Aasta lõpus, jõulupeol anname võitjale üle rändkarika.

Mängijad sooviksid isegi rohkem võistelda. On valmis ka kaks korda kuus kokku tulema, aga kuna mul on siin ka palju muud tööd, siis lihtsalt ei jõua küsimusi ette valmistada,” rääkis eile oma juubelit pidanud Elja Parbus.

Staažikas mälumängujuht võtab kogu ettevalmistööd tõsiselt. Parbuse sõnul ei taha ta lihtsaid küsimusi esitada, kuna peaaegu kõik mälumängurid on kogenud peamurdjad ja seepärast peavad ka küsimused just niisugused olema, et mängijail tõesti pähkleid pureda oleks.

Küsimuste koostamisel on mängujuhil välja kujunenud oma süsteem. Näiteks esimene küsimus on alati päevakajaline, millegi just toimunu või juhtunu kohta. Kaheksas küsimus on muusikaline. “Esitame mängijatele ühe laulu, kas plaadilt või ise laulame, ja tahame teada viisi või sõnade autorit,” teavitas Parbus

Loe edasi laupäevasest Saarte Häälest.
Telli Saarte Hääl internetist

Print Friendly, PDF & Email