2 kaptenit, 2x Ain Pulk (1)

2 kaptenit,  2x Ain Pulk

Fotod: Egon Ligi

Üks Ain Pulk on Saaremaa Laevakompanii parvlaeva “Saaremaa” kapten, teine “Hiiumaa” kapten. Kolleegid teevad neil sedaviisi vahet, et üks on hele ja teine tume. Naljatamisi lisatakse: “Üks räägib, teine teeb.” Asjalikud ja mõnusad mehed mõlemad. Peale selle on need kaks Aini ka lähedalt sugulased – vendade lapsed.

Ain Johannese poeg Pulk (51)

Ain Johannese poeg on just lõpetanud oma kahenädalase vahetuse parvlaeval “Hiiumaa” ja tuleb Virtsus nimekaimu laeva “Saaremaa” pardale. Selleks, et Kuivastust koju Salmele sõita. Kinnitab, et on läbi-lõhki Salme poiss. Seal ta sündis, seal elab oma perega siiamaani.

“Jah, mina olen sellest teisest Ainist ikka tunduvalt vanem – tervelt üks päev vähem kui aasta!” kinnitab mees onupoja juttu. Vanem küll, aga seda ikka ei mäleta, mismoodi tema nõbu ka Ain nimeks sai. “Ju vennad Leo ja Johannes siis omavahel nii palju ei suhelnud, et oleks teineteise pereasjust paremini teadlikud olnud.”

Aga pole Johannese pojal sellest suuri sekeldusi tulnud, et tal nimekaim on. Pealegi täpselt samal alal tegutsev. On juhtunud, et meremeeste haiglas oli tema haigusloo asemel tohtri laual hoopis onupoja kaart. Ja see on tal ka selgelt meeles, kui Saare Kaluri raamatupidaja eksikombel teise Aini palga tema kontole sokutas.

“Olin kodus ja vaatan – ohoo! Mulle on mingid ilusad summad tekkinud. Ei tea, kas olen preemiat saanud või? Hakkasin asja uurima, ja see “õnn ja rõõm” jäi üpris üürikeseks.”

………………..


Ain Leo poeg Pulk (50)

“No mina olen teisest Ainist ikka tunduvalt noorem mees,” toob Leo poeg mõnusalt muiates esile kahe ühenimelise mehe kõige olulisema erinevuse. “Tervelt üks päev vähem kui aasta.”

Miks isa Leo vastsündinud poisile nime pannes vennapoja nime “ärastas”, ei ole Ain tänase päevani aru saanud. Arvab, et ju siis kahel vennal tollel ajal nii palju omavahel läbikäimist ei olnud, et oleks teineteise pereasjust parema ülevaate saanud. Leo elas Kuressaares ja tegi laevakokana merel pikki otsi, teine vend elas Salmel. Või mine sa tea, ehk oli see tehtud teadlikult – Ain on ju ilus poisslapse nimi.

Suuremat sorti segadust pole see nimi talle toonud. Ainult siis, kui mõlemad Ain Pulgad töötasid Saare Kaluris. Ain Leo poeg oli ühelt pikemalt ja kaugemalt kalareisilt tagasi jõudnud ja ootas palgaraha. Pole ja pole teist. Hakkas siis asja uurima ja selgus, et raha oli kantud nimekaimu kontole! Mõned korrad on segadust tekitanud ka ajaleheartiklid, kus pilti juures pole – et kummast kaptenist siis parasjagu jutt käib.

Loe edasi laupäevasest Saarte Häälest.
Telli Saarte Hääl internetist

Print Friendly, PDF & Email