Üleskutse: “Inimene on osake loodusest”

Järgmisel esmaspäeval, 12. septembril korraldab keskkonnaamet SA KIK toel juba kolmandat korda sel aastal 4.–10. klassi õpilastele fotokoolituse Remo Savisaare juhendamisel.

Fotokoolitus toimub projekti “Hiiu-Lääne-Saare regiooni koolinoorte loodusfotovõistlus ja loodusfotokalender 2012” raames. Projekti eesmärk on innustada Hiiu-, Lääne- ja Saaremaa koolinoori looduses viibima ja jäädvustama kauneid hetki. Samas annab loodusfotograafiaga tegelemine kogemusi ja õpetab loodust paremini tundma ja tajuma – nii liike kui ka maastikku. Samuti annab projekt noortele võimaluse esitada oma fotosid konkursile, mille tulemusena valmib 60 paremast fotost rändnäitus ja trükitakse loodusfotokalender.

Esimene koolitus toimus Kuressaares mais, kus Remo Savisaar rääkis fotograafia algtõdedest – särist, avast ning õpetas fotole kompositsiooni “seadma”. Praktiline töö Kuressaare lossipargis ja piltide analüüs andis igale osalejale uusi oskusi ja nippe.

Teisel koolitusel Vilsandi rahvuspargis Harilaiul oli fantastiliselt soe ja päikseline päev. Seekord rääkis Remo, kuidas tuleb tunda pildistatava objekti hingeelu. Tuleb veeta tunde looduses, jälgides, kuidas lind või loom käitub, ning õppida välja lugema märke looma valvsusest, põgenemisplaanist. Igal äkilisel liigutusel on tähendus. Muidugi tehtigi vahvaid pilte Kiipsaare majaka taustal. Samuti tõdesid mõned osalejad, et esmakordne käik Harilaiule oli hingele kosutust pakkuv, ja olid õnnelikud niivõrd looduskauni paiga avastamise üle.

Kolmas ja viimane koolitus toimub Kuressaares keskkonnaameti saalis (Tallinna 22) 12. septembril kell 14. Kõigil 4.–10. klassi õpilastel, kes on koolitusest huvitatud, palume eelregistreeruda kuni 11. septembrini e-posti aadressil maris.sepp@keskkonnaamet.ee .

1. oktoobrini ootame fotosid konkursile “Inimene on osake loodusest”. Konkursil osalevad kõik ülesvõtted, millel on kujutatud inimtekkelisi loodusmaastikke, pärandkultuuri objekte, inimesi looduses või muud inimese ja loodusega seonduvat. Täpsemat infot fotode esitamise ja konkursitingimuste kohta leiab internetist: http://www.keskkonnaamet.ee/teenused/keskkonnaharidus-2/hls-fotokonkurss/ .

Maris Sepp
keskkonnaamet

Print Friendly, PDF & Email