Soome instituudil on kaudne side ka Saaremaaga

Soome instituudil on kaudne side ka Saaremaaga

Foto: Aare Laine

Eile Tallinnas juubeliseminariga “Kultuuri ja majanduse ristteel” 20. sünnipäeva tähistanud Soome instituudil on kaudne side ka Saaremaaga. Instituudi kultuurisekretär, kirjanik ja poliitik Maimu Berg (pildil) on suvesaarlane, kelle hubane kodumaja asub Ninase poolsaarel Tagaranna külas.

Soome instituudi peamine ülesanne on arendada Soome-Eesti kultuurisuhteid, anda teavet Soome kohta, pakkuda mitmesugust koolitust ning edendada Soome ja Eesti vahelisi sidemeid ühiskonna- ja majanduselu eri valdkondades.

Eile hommikul ETV “Terevisiooni” saates rõhutas Maimu Berg, et eestlased on palju õppinud soomlastelt ja ka vastupidi. Telesaates soovitas Maimu Berg ka soome muusikat kuulata ja kirjandusega tutvuda.

Instituut korraldab loenguid, kursusi, seminare, kunstinäitusi, kontserte, kohtumisi erinevate valdkondade esindajatega, teatrite külalisetendusi ja kirjandusõhtuid, sõnaga mitmekesiseid soome kultuuri tutvustavaid üritusi. Programm hõlmab tavapäraselt mitut Eesti paikkonda.

Maimu Berg ütles eile Saarte Häälele, et Soome instituut on varem toetanud ka Mustjala kultuurifestivalidel esinenud külalisesinejaid ja aidanud Kuressaares korraldada Soome nädalat.

Saaremaa soome seltsi eestvedaja Kairo Pilviste märkis, et kuigi seltsil ei ole otseseid koostööprojekte Soome instituudiga, on instituudi mõju seltsi liikmetele ikkagi tuntav. Siinsed soomlased õpivad eesti keelt, mõned neist räägivad juba päris ladusalt.

Ka Maimu Berg hindas eilses “Terevisioonis” soomlaste eesti keele õppimise soovi positiivselt. “Võib-olla soomlased ei ole nii julged võõraid keeli rääkima. Meie oleme ses suhtes palju julgemad,” sõnas Berg.

Print Friendly, PDF & Email