Saaremaa naiskodukaitsjate juht Rita Loel lahkub ametist (2)

Saaremaa naiskodukaitsjate juht Rita Loel lahkub ametist

 

Järgmisel teisipäeval toimuval naiskodukaitse Saaremaa ringkonna taastamise aastapäevaüritusel astub ametist tagasi NKK Saaremaa ringkonna esinaine Rita Loel (fotol), kes on olnud üks kauaaegsemaid NKK juhte kogu Eestis.

“Ma tahaksin teha veel palju, kuid praegu olen sunnitud tervislikel põhjustel esinaise ameti maha panema,” ütles Rita Loel, kes on olnud Saaremaa ringkonna esinaine 1994–95, Harju ringkonna esinaine aastatel 1995–2001 ning alates 2006. aastast taas juhtinud Saaremaa ringkonda.

Loel lausus, et tema jaoks on kõik naised, kes on NKK-ga ühinenud, olnud olulised ning uskumatult võimekad ja teotahtelised. “Üks organisatsioon võib ju olla juhi nägu, kuid iial ei suuda ükski juht midagi üksinda korda saata. Tahan väga tänada oma peret ja tööandjaid, kes on respekteerinud minu tegevust vabatahtlikus riigikaitseorganisatsioonis,” rääkis Loel, lisades, et tugeva tagalata oleks väga raske häid asju teha.

Kahtlemata peab Rita Loel oma suurimateks saavutusteks naiskodukaitse kahe ringkonna taastamist ning seda, et Saaremaa ringkonnast on saanud ühiskonnas aktsepteeritud organisatsioon, Saaremaa suurim naisorganisatsioon, mille traditsioonid (näiteks Saare maakonna aasta ema ja isa valimised, sokkide kudumine saarlastest sõdurpoistele) on saanud väga hea vastukaja.

“Kui lisada siia meie tublide naiste lausa uskumatud saavutused militaarvõistlustel, vaprate toitlustajate talvepakases valminud väga head toidud jne, jne, siis võib tehtu üle uhkust tunda küll,” tõdes ta.

Print Friendly, PDF & Email