Külarahvas tahab taastada laguneva Kõõru tuuliku (2)

Kihelkonna vallavalitsus pöördus Kõõru külavanema palvel Saare maavalitsuse poole, saamaks infot, kuidas oleks külarahval võimalik Kõõru väljal lagunev tuulik korda teha.

Kihelkonna vallavanem Raimu Aardam selgitas maavalitsusele, et külavanem Tiiu Poopuu pöördus vallavalitsuse poole palvega saada Kõõru väljal olev tuulikuvare koos lagunenud pealisehitisega külakogukonna kasutusse.

“Kuna meile teadaolevalt on tuulikuase jätkuvalt riigi omandis oleval maal ja tuulik ei ole ehitusregistris kirjas, siis palume nõu, kuidas toimida, et tuulikuase saaks kogukonna kasutusse eesmärgiga tuulik üles ehitada,” kirjutas vallavanem.

Saare maavanema kohusetäitja Jaan Leivategija ütles Saarte Häälele, et ka maavalitsuse andmetel on tegemist lagunenud ehitisega, mis asub jätkuvalt riigi omandis oleval maal. “Sellise ehitisega mingeid tehinguid teha ei saa,” märkis Leivategija.

Üks võimalus on siiski see, et vald taotleb Kõõru tuulikuvare aluse maa riigilt munitsipaalomandisse ja seab seejärel hoonestusõiguse mittetulundusühingu kasuks tuuliku taastamiseks.

Print Friendly, PDF & Email