Kirst ja Post tegid viljelusvõistlustel korraliku soorituse

2011. aasta viljelusvõistlustel osalenud Kõljala POÜ sai talirapsipõlluga kolmanda koha ja Kaido Kirstu Nuudi talu talinisu arvestuses neljanda koha.

Viljelusvõistluste üks korraldajatest AS-i Baltic Agro arendusdirektor Margus Ameerikas ütles Saarte Häälele, et Tõnu Posti juhitud Kõljala POÜ sai 19,9 ha suuruselt talirapsipõllult koristatud saagiga 3 t/ha kolmanda koha, esikoha võttis Pae Farmer (3,6 t/ha) Raplamaalt.

Ameerikase hinnangul olnuks sel aastal normaalne talirapsi isegi tonn rohkem saada, aga kahjuks nappis vihma. “Käisin ise Tõnu Posti põldu vaatamas, väga ilus põld oli, aga kõige magusamal hetkel jäi põua kätte,” sõnas Ameerikas. “Suviraps sai sügisepoole tulnud vihma saagi jaoks ära kasutada, talirapsi jaoks jäid need vihmad aga hiljaks.”

Kahel varasemal aastal viljelusvõistlustel võidurõõmu maitsnud Kaido Kirstul seekord talinisu arvestuses esikohta kaitsta ei õnnestunud, 6,6 t/ha saak andis seekord neljanda koha, võitjaks tuli Puhja Ettevõtted Tartumaalt (7,8 t/ha). Nagu mullugi võistles Kirst sel aastal ka suvirapsi arvestuses, kuid siin on lõplikud tulemused veel selgumata. Margus Ameerikas ütles vaid niipalju, et Kaido Kirstu suvirapsi võistluspõld andis korraliku saagi.

Viljelusvõistlustel on võimalik konkureerida kahes arvestuses: tulukuses ja konkreetsete kultuuride saagikuses. Tänavu osaleb 16 ettevõtjat 28 põlluga.
Saaremaalt osales viljelusvõistlusel esmakordselt 2008. aastal viljakasvataja Kaido Kirst, kes sai juba aasta hiljem võistluste parima suvirapsisaagi (3,7 t/ha). 2010. aastal sai Kaido Kirst saagikuse arvestuses esikoha nii oma suvirapsi (3,2 t/ha) kui ka talinisu (6,8 t/ha) saagiga.

Print Friendly, PDF & Email