Juhtkiri: 20 kodukassi pole enam OK!

Prantsuse kirjanik Antoine de Saint-Exupéry on kirjutanud, et kui inimene on kedagi juba taltsutanud, peab ta tema eest ka vastutama. Sellest mõttest peaksid lähtuma kõik loomaomanikud.

Ka Kuressaare linna koerte ja kasside pidamise eeskiri paneb loomapidajale hulga kohustusi. Ta peab oma lemmiku registreerima, kiibistama, steriliseerima-kastreerima, teda ravima jne. Ka ei tohi loomapidamisega häirida avalikku korda.

Kahjuks paljud loomapidajad sellest ei hooli ja soosivad linnatänavail hulkuvate loomade arvu kasvu. Eriti peaks sellele mõtlema nüüd, ajal, mil linnarebaste populatsioon on marutaudi väljatõrjumise tõttu plahvatuslikult kasvanud.

Mõelgem sellele, et rebased võivad nakatada kärntõppe koduloomi, kes omakorda ohustavad inimesi. Leiame, et kümnetest isenditest koosnevate kassikarjade toitmine-majutamine on lubamatu tegevus ja linnavõim peab sellisele tegevusele karmilt piiri panema.

Print Friendly, PDF & Email