Suvise kabeturniiri võit läks Järvamaale

Traditsioonilisel kabekiirturniiril OÜ Reta Puit auhindadele osales kaheksa kabetajat. Meie maakonna kabetajate kõrval mängis kaasa ka Järvamaa kogenud meistrikandidaat, 1985. a Saaremaa kapa turniiri individuaalvõitja Jüri Siim.

Selle võistluse esimesel etapil – ringsüsteemis turniiril – on oluline platseeruda esinelikusse, kus siis hakatakse välkmatšides omavahel paremust selgitama. Sinna jõudsid Jaan Truu 5,5, Jüri Siim ning Hain Vaher 5 ja Rein Kirst 4,5 punktiga. Esimene ukse taha jäänu oli Heino Tammeaid 3,5 punktiga.

Poolfinaalid “parem neljast partiist” lõppesid järgmiselt: Siim – Vaher 3 : 0 ning Truu – Kirst 2,5 : 0,5. Kolmanda koha matšis võitis Kirst Vaherit 3 : 0.

Finaal oli tasavägisem. Pärast Siimu võitu teises partiis õnnestus Truul kolmandas revanšeerida. Kuid neljandas partiis hakkas Truu ajanappusse jäädes seisu ebaõnnestunult lihtsustama. Siimu tugeva vastuse järel oli Truul valida, kas jääda vähemkiviga või vastane kõigest ühe kivi eest kabesse lasta. Siim võitis partii ja seega ka kogu matši 2,5 : 1,5, tulles Reta Puidu selleaastase turniiri võitjaks.

Jaan Truu

Print Friendly, PDF & Email