Saaremaa ooperipäevadel käis 11 250 külastajat

18.–23. juulini toimunud Saaremaa ooperipäevad kogusid ühtekokku 11 250 külastajat, mis on taas kord rohkem, kui varasematel aastatel, märkis Eesti Kontserdi pressiesindaja Lauri Aav Saarte Häälele.

Suurem külastajate arv sai võimalikuks eelkõige tänu tublisti avaramaks ehitatud ooperimajale Kuressaare piiskopilinnuse kõrval, mahutades tänavu 1940 külastajat. Ooperipäevade kunstilise juhi Arne Miku sõnul annab viie päevaga kogutud publik hinnanguliselt 15 rahvusooper Estonia täismaja.

“See on olnud tõeline, pühendunud ooperipublik, sest muusikalide või operetiga pole me kunagi kedagi siia meelitanud,” lisas Mikk. Nagu ennustatud, kujunes ooperipäevade “kirsiks tordil” maailmatenor José Cura soolokontsert koos vaimustava Aile Asszonyi ning rahvusooper Estonia koori ja orkestriga. Kontserdist osasaamine õigustas Arne Miku sõnul kuhjaga kogu ooperipäevade korraldamise vaeva viimase nelja aasta jooksul.

Eesti Kontserdi direktor Jüri Leiten tunnistas, et möödunud aasta oktoobrikuus rippus ooperipäevade korraldamine juuksekarva otsas. Pole saladus, et hoolimata väljamüüdud saalidest ei ole Saaremaa ooperipäevad veel kasumisse jõudnud. 500 koha võrra suuremaks ehitatud ooperimaja suurendas aga publiku hulka ning aitas ürituse eelarve mõistlikku tasakaalu viia.

Print Friendly, PDF & Email