Pöidlaküüdiga ümber Eesti

Pöidlaküüdiga ümber Eesti

HÄÄLETAMISE STIILINÄIDE: Looduskaitseringi noored Mikk Gaškov ja Jaanika Põld teel Viljandisse finišipunkti.
Foto: Peeter Kukk

Sellel nädalal oli kõigil saarlastel ja muhulastel võimalus kohata mitut tee ääres hääletavat noort. Tegemist oli hääletusvõistlusel “Kas tunned maad XI” osalevate Tartu üliõpilaste looduskaitseringi noortega, keda kokku oli 25 paari. Üle terve Eestimaa oli võistluspunkte 50, neist 6 Saaremaal.

Võistluse start anti esmaspäeval Tartus Pirogovi platsil ning finiš suleti eile Viljandis folgi Rohelise lava juures kell 19.00. “Lootusetult hilinejad lähevad kirja kui katkestajad,” seisab hääletusvõistluse reeglites.

Saarlanna Jaanika Põld ning looduskaitseringi president Mikk Gaškov leidsid võistluspinges aega Saarte Häälele kommentaaride jagamiseks: “Oleme päris hästi autode peale saanud, ei kiirusta, võtame vabalt: käime ujumas ja naudime loodust,” sõnas saarlanna. “Hetk tagasi nägime Keskranna kandis kaht paari, kellega käisime Kudjape kalmistul Johann Wilhelm Ludwig von Luce haual – mees, kes tõi Eestisse rabarberi,” lisas Gaškov.

Noored alustasid oma hääletamisretke Tartust, kuid mitme kohustuse tõttu teistest osalejatest päev hiljem. Nad ööbisid Muhus ja Kuressaares sõprade juures ning jõudsid Viljandisse enne finiši sulgemist. Auhinnalisele kohale paar ei pretendeerinud, kõige tähtsamaks peeti siiski osavõttu – 50 punktist läbiti 9. “Võtsime hääletamist vabalt ja nautisime vahvat ettevõtmist,” sõnasid noored.

Print Friendly, PDF & Email