Noormehed virutasid maki ja üritasid ärandada autot (1)

Lääne ringkonnaprokuratuur lõpetas kriminaalmenetluse noormehe suhtes, kes tänavu ööl vastu 15. aprilli tungis koos alaealise kaaslasega Kuressaare autobaasi parklasse ning purustanud auto esiklaasi, varastas automaki. Lisaks makile haarasid noormehed kaasa ka sõiduki lisatule.

Prokuratuur lõpetas menetluse seoses avaliku menetlushuvi puudumisega, sest 18-aastane noormees oli varem kriminaalkorras karistamata ning tema teol ei olnud raskeid tagajärgi. Noormees hüvitas kannatanule tekitatud kahju ning oli nõus temale määratud rahalise kohustusega. Kuriteoga tekitasid nad omanikule 125 euro suuruse rahalise kahju.

Noormehed panid samal ööl toime veel ka teise kuriteo, kui üritasid ärandada Kuressaare tänavale pargitud sõidukit Žiguli. See kuritegu jäi neil aga lõpule viimata, sest omaniku naaber sattus neile peale.

18-aastane noormees on varem kriminaalkorras karistamata ja kahetses oma tegu ning prokuratuur nägi võimalust, et noormeest ei saadeta kohtu ette, vaid talle pannakse peale muud kohustused ning menetlus lõpetatakse.

Tal tuleb riigituludesse tasuda 417 eurot. Kui ta oma kohustust ei täida, menetletakse juhtumit uuesti. Noormehe alaealise kaaslase tegusid on aga prokuratuuris varemgi uuritud ning temal tuleb ülalpool kirjeldatud tegude eest kohtu ees vastust anda.

Print Friendly, PDF & Email