Juhtkiri: Ooper aina kasvab

Saaremaa ooperipäevad kasvatasid taas kord publikut. Paistab, et ooperimaja võib ehitada nii suureks, kui tahame, aga ikka jätkub andunud ooperisõpru, kes leiavad tee Saaremaale.

Palju on arutletud selle üle, kas saarlased ei virise mitte liialt selle üle, et ooper on kallis ja see on mõeldud ikkagi turistidele. Nagu iga asjaga, on ka sellega vist nii, et kust mätta otsast sa vaatad.

Üle keskmise varakam mandriinimene vaatab üritust kui midagi suurt ja võimast. Sama vaatab ka kohalik inimene, kes suudab seda endale lubada. Paraku on enamik meist siiski sellised, kelle rahakotile piletihind ülejõu käib.

Samas peaksime me mõtlema, mis ajab pileti kalliks? Kas Eesti Kontserdi soov rikastuda, esinejate ülikõrged esinemistasud või hoopiski kohalike ettevõtjate väike hinnatõus ürituse ajal. Loodetavasti on võimalik kasvades saada ka piletit veidi odavamaks, et poleks ka nurinat.

Print Friendly, PDF & Email