Saksofonistide laager keskendub rütmikale ja loomingulisusele

Pühapäeval Võhma külamajas teist korda alguse saav suvekool “Saaremaa saksofonilaager” noortele muusika- ja improvisatsioonihuvilistele toob laagrisse õpetama lisaks Kuressaare muusikakooli staažikale saksofoniõpetajale Matis Männale ning Saaremaalt pärit Taanis elavale vabakutselisele muusikule Maria Faustile Norra päritoluga löökriistamängija Hǻkon Berre.

“Põhiuuendus on see, et meil toimuvad rütmikatunnid. Eesti vabariigis tehakse päris mitmeid suvekoole, küll keelpilli- ja puhkpilliõpilastele, aga rütmikat kui sellist ei tehta mitte kuskil,” selgitas suvelaagri üks eestvedajaid Matis Männa.

Kursuse eesmärk on arendada noorte muusikute improvisatsiooni- ja muusikalise kommunikatsiooni oskusi, arendada loovust ja motiveerida õpilasi leidma neile ainuomane muusikaline keel. “Kui orkestris või ansamblis on kas või kaks inimest, siis on oluline teineteisest aru saada.

Kui lavale tulevad näiteks trompet ja löökriistad, siis kaks muusikut peavad omavahel aru saama, mida teine mängib, ning kuulama ära teise mõtted ning see on kommunikatsioon,” tõi Männa näiteid, öeldes veel, et väga tähtis on üksteise kuulamine, mida Eesti lastemuusikakoolides väga ei rõhutata.

“Võid olla maailma kõige parem solist, aga kui sa ei tee koostööd ühegi produtsendi, dirigendi või muusikakollektiiviga, siis sa samamoodi hävid ega saa muusikuna tööd,” märkis ta. Tihedas laagriprogrammis julgustatakse noori tegelema samuti loomingulise poolega, et nad julgeksid ise lugusid kirjutada.

Osalejate soovituslik vanus on 11–24 aastat. Võrreldes möödunud aastaga on osalejate arv kahekordistunud. Kui on pill ja huvi, siis on võimalik suvekooli registreeruda ka veel täna. Suvekool toimub 31. juulist 5. augustini.

Print Friendly, PDF & Email