Ooperipäevad surusid majutuskohad pea servani täis

Varasemast oluliselt suuremas telgis toimuvad ooperipäevad on Saaremaale meelitanud sedavõrd palju ooperisõpru, et Kuressaare majutuskohtades öömaja saamise võimalus muutub iga tunniga järjest väiksemaks.

“Enne pühapäeva pole võimalik pakkuda,” vastati kui ühest suust Saarte Hääle helistamise peale mitmest Kuressaare majutuskohast. Näiteks Saaremaa spaade voodikohad olid viimseni välja müüdud ja sanatooriumide telefonid andsid tundide vältel ainult kinnist tooni.

Arensburg Reiside juht Margus Mölder kommenteeris, et tõenäoliselt on tegemist esimese korraga, kus ooperipäevade tõttu on tõesti pea kõik majutuskohad täidetud. “Sest lisaks ooperisõpradele on kesksuvine ilus ilm Saaremaale meelitanud ka hulgaliselt tavaturiste,” nentis Mölder.

Kristina Mägi Kuressaare turismiinfost nentis eile õhtupoolikul, et 100 protsenti majutuskohtadest kindlasti täis ei ole, näiteks oli vabu kohti pakkuda lennujaama külalistemajas, SÜG-i hostelis, linnast väljas Nasval, maakonnas kaugemal aga seis enam nii kriitiline pole.

Margus Mölder tõdes, et öömajakohtade defitsiit on siiski erandlik ja suuresti tingitud eilsest suurest ooperigalast, aga ka laupäeval toimuvast maailmakuulsa tenori José Cura kontserdist. Eilsele galale oli eile kella 17 paiku müügil veel 61 kohta, Cura kontserdile oli kohti veel 526. Kokku on ooperimajas kohti 2000 ringis.

Print Friendly, PDF & Email