Muhu pealinna kalakohvik külaliste kiita (3)

Muhu pealinna kalakohvik külaliste kiita

VAHEL ON KLIENT KUNINGANNA, MITTE ÜKSNES KUNINGAS: Muhus suvitavat Marist peab kohvikuomanik Kristjan Prii maja stammkundeks.
Foto: Aare Laine

Kolmapäeva lõuna paiku Muhu kalakohvikus kogetu põhjal, kus paari tunni jooksul külastas seda pisikest toitlustuskohta vist küll sadakond külastajat, saab nõustuda ajakirjades, -lehtedes ja internetiportaalides avaldatud arvamustega selle omapärase interjööriga kohviku ning seal tegutseva lahke pererahva kohta.

“Armas ja omapärane söögikoht keset Muhumaa pealinna otse mandri poolt tuleva tee ääres. Mööda ei anna sõita, sest Muhu kalakohvik jääb otse Saaremaa poole viiva tee äärde. Koht on ehe ja kodune. Astud ukse vahelt mööda kaltsuvaipa sisse ja tekib tunne, et peaksid jalanõud ära võtma. Nii kodune on. Maailmarändurist Kristjan askeldab ise mõnuga leti
ääres ja suhtleb kohalike ning läbisõitnutega,” saab lugeda ajakirjast Köök.

Üleeile just niisugune pilt kalakohvikust avaneski. Tellimusi vastu võttev kohviku omanik Kristjan Prii läks klientidega suheldes sujuvalt üle sellele keelele, mida kohvikukülastaja rääkis. Kord vene, siis inglise, seejärel soome, vahel ka eesti keeles suheldes tuli Kristjan suurepäraselt toime. Kuna külalistega suhtlevat peremeest ei sobinud töö juures segada, võtsin jutujärje üles kohvikusse einestama tulnud külalistega.

Kahe lapsega lõunale tulnud Maris ütles, et peab kalakohviku menüüs olevatest toitudest väga lugu. Kliendile meeldis ka kohviku interjöör ja töötajate teeninduskultuur. Lühikese teeninduspausi ajal poetas Kristjan, et Maris on neil lausa stammkunde, kes ikka ja jälle heatujulisena kohvikuuksest sisse astub.

“Hea toit ja meeldiv atmosfäär. Ma olen üldse suur kalasõber. Kalatoidud meeldivad ja arvatavasti seepärast tõmbab ka kalakohvikusse. Lapsed on ka kalaga harjunud. Ise olen saarlane. Pärast keskkooli läksin Tallinnasse. Praegu puhkan Muhus,” andis Maris endast teada.

Rääkides kohviku firmaroogadest kiitis suvemuhulane eriti kalapirukaid. “Kui siit Tallinnasse lähen, siis ostan kalapirukaid alati kaasa,” teavitas nüüdne tallinlanna.

Loe edasi tänasest Saarte Häälest.
Telli Saarte Hääl internetist

Print Friendly, PDF & Email