Juhtkiri: Jõudu, härra linnapea!

Täna täpselt sada päeva tagasi haaras Kuressaare linna tüüri Mati Mäetalu. Tänases Saarte Häälele antud intervjuus, üldse esimeses pikemas usutluses linnapeana räägib Mäetalu lahtise tekstiga mitmest linna jaoks teravast probleemist, millest tema eelkäija parema meelega vaikis või üritas halva mängu juures teha head nägu. “Päris nii ei saa, et kogu aeg kiidetakse ja kõik on kogu aeg hästi,” ütleb aga Mäetalu.

Näiteks siis jamad mitme riigihanke läbiviimisel või linnale väga kulukaks läinud golfiväljaku teema ja tema kindel tahe Kuressaare sellest äriühingust välja tõmmata. Isegi juhul, kui seejuures kaotatakse hulk sinna paigutatud raha.

Tänuväärne on kindlasti ka linnapea püüdlus tuleva aasta eelarvest linnatöötajate palku vähemalt osaliselt taastama asuda. Palkade teema on aga otseselt seotud golfiväljaku ja hangetega – kui väljak jätkuvalt linna raha neelab ja halvasti tehtud hangete tõttu ka edaspidi raha saamata jääb, tähendab see otseselt kahju linnaeelarvele ja vähendab võimalust palku taastada. Seepärast edu linnapeale Kuressaare juhtimisel ja raskete otsuste langetamisel!

Print Friendly, PDF & Email