Juuli algus ja lõpp tulevad palavad

Ilmajaama prognoosi kohaselt tulevad juuli algus ja lõpp kuumad, ent kuu keskel on õhutemperatuur normist veidi madalam ja sajab hoovihma.

Juulikuu keskmine õhutemperatuur jääb normi piiresse, seisab EMHI kuuprognoosis. Esimeses ja kolmandas dekaadis on temperatuur normist veidi kõrgem, teises dekaadis veidi madalam. Sademete hulk on normilähedane, kohati suurem.

Heinakuu esimesel kümnel päeval määrab Eesti ilma Kesk- ja Ida-Euroopa kohal pöörlevate madalrõhkkondade põhjaserv. Ilm on sagedaste hoo- ja äikesevihmadega, kuid sajud ei kata ühtlaselt kogu Eesti territooriumi. Õhutemperatuur on normist kõrgem.

Juuli teise dekaadi ilm on ebapüsiv. Läänest itta liikuvate madalrõhulohkude mõjul sajab sagedasti hoovihma. Õhutemperatuur jääb normist veidi madalamaks. Kõige kuivem tuleb kuu viimane kümmepäevak, kui ülekaalu saavutab kõrgrõhuala ja sooja on taas keskmisest enam.

Print Friendly, PDF & Email