Juhtkiri: Piim otse automaadist

Räägitakse sellist nalja, et suurte linnade lapsed arvavat tänapäeval tõsimeeli, et piim tuleb poest ja üldse mitte lehma udarast. Peatselt võime vähemalt Saaremaal öelda, et meil tuleb piim automaadist ka. Nagu kunagi gaseeritud vesi Tallinna ja teiste suurte linnade tänavatel.

Siiski pole jutt piimaautomaadist mingi nali ja selle ülesseadmine Saare Selverisse on kohe kindlasti igati tervitatav. Paljud linnainimestest ja tänapäeval ka maainimestest üldse veel mäletavad, kuidas maitseb hea värskeltlüpstud piim? Eriti suvel, värske saia ja maasikamoosiga.

Üks mõõde on asja juures veel. Tänapäeval on trendikas, et tahetakse mahedat. Vähemalt jutu järgi. Enamik pöörab aga kohe tavakauba usku tagasi, kui mahekauba hinnasilti näeb. Loodame väga, et piimaga nii ei lähe. On ju küll veidi kallim, aga kindlasti on värskus ja rammusus see, mis kehutab küsitud hinda maksma.

Print Friendly, PDF & Email