Saaremaa kindlustuspõldu valitseb tragi pensionär (17)

Saaremaa kindlustuspõldu valitseb tragi pensionär

TÖÖ EEST SAAB TÄNATUD: Firmas aasta tööl olnud Roosa Kärner on suutnud endaga kaasa meelitada nii vanad kliendid kui hankinud ka uusi. Hea töö eest tänab teda BTA Eesti filiaali juhataja Olavi Laido. Egon Ligi

Ligi neljandik Saaremaa kodude kindlustuslepingutest on ühe inimese käes. Seda hoolimata tõigast, et teda on juba kaks korda pensionile saadetud.

Roosa Kärner töötab BTA Kindlustuses Kuressaares. Ta on 72 aastat vana, kindlustuses tööd teinud 20 aastat ja tema visiitkaartidest võiks kokku panna näituse. Selle aja jooksul on kindlustusfirmad ja nende juhid tulnud ja läinud, Kärner on aga jäänud ja seda koos oma ustavate klientidega.

Eile autasustas tublit töötajat firma BTA Eesti filiaali juhataja Olavi Laido tänukirja ja sõnadega: “Vaadake, kogu võim polegi noorte käes!” Vaatamata oma väärikale vanusele on Kärner ka praegu koos Kuressaare kolleegi Eevi Poksiga firma parim kindlustusemüüja, suutes müüa rohkem, kui näiteks Tallinna Kaubamajas istuvad kolleegid. Milles peitub siis vanadaami edu võti?

Roosa Kärner ütleb, et kõik on kinni usalduses. “Kui klient sind ei usalda, siis ta ei tule sinuga kaasa,” räägib supermüüja. Kaasatulemise all mõtleb ta just koos temaga ühest firmast teise liikunud kliente. Kärner alustas oma kindlustusalast karjääri 1991. aastal Polarises, sealt liikus edasi Samposse ja Salvasse, kus talle 65. sünnipäeva kukkudes lillekimbuga mõista anti, et aeg on pensionile minna.

Südikas proua aga ei läinud, võttis oma kliendid kaasa ja läks hoopis Ergosse üle ja kui ta ka sealt pensionile saadeti, pakkis Kärner taas asjad ja on nüüd jõudnud BTA-sse. Loomulikult võttis ta taas kaasa kõik oma lojaalsed kliendid.
Küsimusele, mis teda ikkagi tegevuses hoiab, vastab vanadaam, et ta ei taha üksi olla. “Üksindus on kõige hirmsam asi,” ütleb Kärner, lubades edasi tööd teha seni, kuni tervis vastu peab ja ülemused pinda ei käi.

Print Friendly, PDF & Email