Vastukaja (4)

Internetikommentaar www.saartehaal.ee uudisele “Kesklinna sulgemine ajas ettevõtjad marru”, SH 22.06.2011

Ettevõtja
Probleem pole rattavõistluses, vaid selles, kuidas seda korraldati ja kuidas see välja kukkus.

1. Ettevõtjaid ei teavitatud ette. Hommikul tööle sõites selgus, et kesklinn on suletud ja ümbersõidud korraldamata. Ometigi olid need kuupäevad ammu juba võistluskalendris, lihtsalt ei vaevutud tegelema.
2. Kas võistluse jaoks valiti sobiv aeg? Kui see võistlus oleks toimunud suvel mõnel muul ajal ja sellest oleks ette teatatud, siis ei oleks kesklinna sulgemisest sellist probleemi tekkinud. Kaubaveod oleks saanud tellida varem või õhtusele ajale.

3. Kui see aeg ja Kuressaare asukoht olid kindlalt paigas, siis oleks linnavalitsus pidanud üles näitama elementaarset mõtlemisvõimet ja viima võistluse Kuressaares mitte nii sõidetavasse kohta.
4. Jutt sellest, et Kuressaare ettevõtjad ei oska rattavõistluse pealt teenida, on naeruväärne. Seda võimalust ju polnud, sest keegi ei teadnud, et selline üritus toimub. Kui ma hommikul avastasin, et linn kinni on, hakkasin internetist otsima, et mis rattaüritus see Kuressaares on, sest velotuur oli juba lõppenud, mingeid reklaame rattavõistlustest ülal polnud. Google aitas – Eesti MV rattasõidus.

5. Linnapea kommentaar on piinlik. Kõige suurem probleem selle jama juures on see, et linnavõim ei paista aru saavat, et nad milleski eksisid. Meid valitsevad inimesed, kelle kokkupuude reaalse eluga on jäänud väga napiks. Nad ei pea ise ettevõtjatena endale ja oma töötajatele palka teenima, nende raha tuleb “eelarvest”. Eelarve on aga anonüümne, see tuleb nagu iseenesest, sellel pole ettevõtlusega Kuressaares mingit pistmist.

6. Kesklinna kaubanduses ja teeninduses, mis kandsid kahjusid nende kahe päeva tõttu, töötab vähemalt 200 inimest. (Linnapea, loe: valijat.)
7. Ettevõtjad võiksid selle probleemi viia volikokku, seal on olemas ka ettevõtjaid, kes ilmselt mõistaksid, et nii halvatakse paljude inimeste töö.
Näiteks mis tunne valdaks volikogu esimeest, kui ta hommikul tööle sõita üritades avastab, et Kalevi tänav on suletud, Ringtee on osaliselt suletud, Tallinna tn on osaliselt suletud ja isegi Kalevi põik on suletud. Samas on kahe tööpäeva peale planeeritud liikuma 4 rekkatäit kaupa. Töö on häiritud 200 inimesel. Ja katsu sa Soome peakontorile aru anda, et meil olid siin ootamatult MV rattasõidus ja üleüldse Kuressaare on terviselinn!

Print Friendly, PDF & Email