Lasterikaste perede stipendiumi pälvis perekond Loel (3)

Tänavu pälvis Eesti lasterikaste perede liidu stipendiumi
Pihtla vallas elav perekond Loel. 320 euro suurune stipendium makstakse välja Leo Kaagjärve nimelisest fondist, mille eesmärk on toetada eesti peresid, kes peavad tähtsaks eesti keele ja kultuuri hoidmist ning kestmist.

“Meil oli kokku 23 taotlust, mille hulgast valiti välja kolm perekonda,” ütles Eesti lasterikaste perede liidu president Aage Õunap Saarte Häälele. Ta lisas, et perekond Loel hakkas neile silma just seetõttu, et nad on ühiskondlikult väga aktiivsed.

Taotluse võivad esitada kõik pered, kus kasvab vähemalt kolm last, kuid toetusfondilt abi saamise üks eeltingimus on lastele pandud eesnimed, mis peavad olema eestipärased. Leo Kaagjärv peab pere rahvuslikkuse näitajaks just lastele pandud eesnimesid. Rita ja Meelis Loelil on neli last: Sander, Marta-Miina, Ida Johanna ja Hilda Marie.

“Ostame kooliteed alustavale Hildale koolikoti,” ütles ema Rita, keda stipendium väga rõõmustas. Lisaks tahab perekond Loel avastada selle raha eest Saaremaad ning iga pereliige saab valida ürituse, kus osaleda.

Print Friendly, PDF & Email