Kihelkonna kirikumuusikapäevad avab Marvi Vallaste

Kihelkonna kirikumuusikapäevad avab Marvi Vallaste

Erakogu.

1.–3. juulini toimuvad juba kuueteistkümnendad Kihelkonna kirikumuusikapäevad. Tänavuse festivali avakontserdil esineb saarlanna, Kärlal sündinud Marvi Vallaste (fotol).

Marvi alustas muusikaõpinguid Kuressaare muusikakoolis, 2009. aastal lõpetas ta Tallinna muusikakooli pop-jazz laulu erialal Mare Väljataga ja Kare Kauksi juhendamisel. Vaatamata noorusele on Vallaste teinud koostööd paljude eesti muusikutega ja esinenud mitmetel festivalidel nii Eestis kui ka välisriikides.

Kihelkonna kirikumuusikapäevadel on koos Marviga laval ansambel koosseisus Kaspar Kalluste, Tarvi Kull, Danel Aljo ja Kaarel Liiv. Esitusele tulevad lihtsad ja suvised lood, mis loovad kirikusse ilusa ja helge atmosfääri. Muusikapäevade teisel õhtul tunneme rõõmu, et ansambel Collecta Ülle Reinsoo juhendamisel on saanud juba 30 aastat koos laulda. Sellel tasuta kontserdil jagavad kuulajatele muusikarõõmu ka Kihelkonna ja Kärla koguduse naiskoorid. Pühapäeval kell 11 toimub kuldleeripüha kontsert-jumalateenistus, kus kirikulisi on rõõmustamas Aare Tammesalu oma kauni tšellomänguga.

Muusikapäevad saavad teoks tänu Eesti Kultuurkapitali Saaremaa ekspertgrupi, Kihelkonna valla ja Kihelkonna koguduse toetusele.
Kontsertidel tehtavad annetused lähevad kiriku oreli restaureerimise heaks.

Rene Reinsoo
Kihelkonna kiriku muusika-
päevade peakorraldaja

Print Friendly, PDF & Email