Juhtkiri: Ise peame hoolima! (3)

Juhtkiri: Ise peame hoolima!

 

Hiljuti külastas Kuressaaret Indiast pärit ajakirjanik, kes kirjutab reisiarvustusi sadadest kohtadest üle maailma. Siia jõudes oli ta vaimustuses meie linna rohelusest ja puhtusest. Kõik see on aga saanud võimalikuks eelkõige tänu kodanikele, kes hoolsalt oma kodu on kaunistanud ning ei ole peljanud ka majaesist ära niita ja korras hoida.

Ja ehkki riigikohus kuulutas kehtetuks Tartu linnavalitsuse (ja sellega seoses ka kõigi teiste linnade) määruse, mis kohustas teedega piirnevate kinnistute omanikke hooldama lisaks kõnniteele ka sõiduteeäärseid haljas­ribasid, on selge, et linnavalitsus üksi ei jõua kõike korras hoida. Kodanikud peavad ise hoolitsema oma linna heakorra eest.

Olukorras, kus seadus vabastab majaomanikud muruniitmiskohustusest, ei peaks kinni haarama võimalusest asja linna kraesse veeretada, vaid tuleks hoopis ringi vaadata, äkki vajab mõni vanainimene abi oma krundi korrashoidmisel ning võib-olla ei teeks ka talvel tüli talle tee lahti lükata. Seda nii linnas lumelabidaga kui ka maal vana Belarusiga.

Print Friendly, PDF & Email