Roomassaaret külastas 30-rajalise golfisimulaatoriga luksusjaht (2)

Roomassaaret külastas 30-rajalise golfisimulaatoriga luksusjaht

VIIE TÄRNI LUKSUS: Roomassaare vetes seisvale 105 meetri pikkusele jahile mahub 1200 raamatut, 30 golfirada, 56 kajutit ja loomulikult bassein.
Foto: Egon Ligi

Eile külastas Saaremaad luksusjaht SeaDream I, pardal 103 erinevast rahvusest ja rassist ristlusturisti.

Teisipäeva hommikul kell 10.20 Roomassaare sadama reidile saabunud SeaDream I näeb välja nagu väike ristluslaev, kuid tundub sõites pigem suure jahina, ütlevad jahiga reisinud eksperdid. Ka jahi omanikfirma reklaamlause rõhutab seda emotsiooni, öeldes: “See on purjetamine, mitte kruiisireis.”

Roomassaare sadamasse tõi jaht 103 turisti, kes jagunesid maabudes kahte gruppi. Ühed läksid omapäi Kuressaare linna avastama, teised viidi Mihkli talumuuseumi kohalikku leiba ja kala proovima ning vaatama rahvatantsu, selgitas kruiisi Saaremaa-poolne korraldaja Marvi Ehte Saaremaa turismibüroost.

Ehte sõnul oli reisijate näol tegemist eksootikat otsiva nooremapoolse seltskonnaga. Saaremaal viibiti pool päeva – õhtu eel liiguti edasi Tallinna, mis on ristlusreisi teine ja viimane peatus Eestis.

SeaDream I on ehitatud kaheksakümnendate keskel ja modifitseeritud 2002. aastal. Jahil on kuus tekki, golfisimulaator, raamatukogu, klaveribaar, kasiino, bassein, mullivann jpm. Ristlusreisi korraldab Miami firma, ka enamik reisijaid on ameeriklased või inglased.

218-meetrine ristluslaev jääb tulemata
28. juunil Saaremaad külastama pidanud Fred Olsen Cruise Lines’ile kuuluv laev Balmoral oli sunnitud oma reisigraafiku ümber tegema, jättes seekord Saaremaa Sadama külastatavate sadamate nimistust välja.

Tallinna Sadam otsustas seetõttu ka ära jätta 28. juuniks Saaremaa Sadamasse planeeritud sadama merepäeva, mille üks eesmärk oli muuhulgas kasutada võimalust, et sadamasse on tulemas korraga suuremal hulgal peamiselt inglastest turiste.

Balmoral on 218 meetri pikkune ristluslaev, mis mahutab 710 kajutis ligi 1350 reisijat.

Print Friendly, PDF & Email