Kommentaar (10)

Kuressaare linnapea Mati Mäetalu selgitus seoses jalgratta grupisõidu Eesti meistrivõistlustega ja Kuressaare kesklinna sulgemisega kaheks päevaks.

Kuressaare linnavalitsus arutas jalgratta grupisõidu Eesti meistrivõistlustega seoses tänavate sulgemist kahel linnavalitsuse istungil – 14. ja 17. juunil. Esimesel, korralisel istungil avaliku ürituse luba ei antud, sest leiti, et kesklinna sulgemise jaoks on võistluste korraldaja jäänud oma asjaajamistega hiljaks ning samuti langeb üritus liiga lähedale jaanipäeva tähistamisele, mil linnas on liikumas oluliselt rohkem rahvast.

Erakorraline istung toimus 17. juunil, kus jagas selgitusi ka peakorraldaja Riho Räim, kes kinnitas, et kõiki ettevõtjaid on toimuvast teavitatud ning korraldaja pidi võimaldama kaubaautode juurdepääsu. Linnavalitsus koostas korraldajatele märgukirja, viidates sellega nii mittekorrektsele asjaajamisele seoses plaanitud üritusega kui ka Kuressaares kehtivale avalike ürituste loa taotlemise korrale.

Mis puutub linnavalitsuse ettepanekusse võistlustrassi muuta, siis korraldaja niisuguseid võimalusi ei näinud, ning avaliku ürituse loa väljastamisest keeldumise korral oleks Eesti meistrivõistlused Kuressaares arvatavasti toimumata jäänud.

Print Friendly, PDF & Email