Riigikogu valib presidenti 29. augustil

Riigikogu esimees Ene Ergma kutsus 29. augustiks kokku riigikogu erakorralise istungjärgu, kus toimuvad presidendivalimised.

Riigikogu esimees Ene Ergma kutsus vastavalt põhiseadusele, riigikogu kodu- ja töökorra seadusele ning presidendi valimise seadusele 62 riigikoguliikme ettepanekul 29. augustil Toompea lossi istungisaali kokku riigikogu erakorralise istungjärgu, mis algab kell 13, teatas riigikogu pressitalitus BNS-ile.

Istungjärgu päevakorras on presidendi valimine. Teine ja kolmas hääletusvoor toimuvad vajadusel 30. augustil. Kui presidendikandidaat ei saa riigikogu koosseisu kahekolmandikulist häälteenamust, kutsub riigikogu esimees kokku valimiskogu, mille võimalik toimumisaeg on 24. september. Seadusest tulenevalt peab presidendi valimine toimuma ajavahemikus 10. august kuni 29. september.

Print Friendly, PDF & Email