Orissaare koerad-kassid saavad varsti uue määruse (4)

Eelmisel nädalal arutas Orissaare vallavolikogu küla- ja maaelukomisjon koerte, kasside ja muude lemmikloomade pidamise määruse eelnõud. Samuti arutati, mida ette võtta hulkuvate kasside ja koertega.

Orissaare vallavanem Aarne Põlluäär ütles, et eelmisel aastal korraldatud püüdmisaktsioonil ei püütud kinni ühtegi hulkuvat kassi (vähemasti olid puurid hommikuti tühjad).

“Mõnda aega pärast aktsiooni oli olukord ka rahulikum, kuid üksikuid hulkuvaid isendeid liigub siin-seal kogu aeg,” märkis ta. Tulevases määruses püütakse tema sõnul kindlasti reguleerida identifitseerimisküsimusi ja kindlasti ka registri kasutuselevõtuga seotud küsimusi. “Kuidas olukord toimima hakkab pärast määruse vastuvõtmist ja jõustumist, ei oska täna prognoosida. Kõik ettepanekud sel teemal on vallaelanikelt teretulnud,” lausus ta.

Küla- ja maaelukomisjoni esimees Aarne Põri tõdes, et hulkuvate koerte ja kasside probleem on Eesti riigis ammu üle pea kasvanud ning seda ei saagi ära lahendada, sest meie seadused ei võimalda seda. Orissaare vald plaanib registrit pidama hakata, aga see register ei pane tema sõnul inimest veel teistmoodi mõtlema. “Need loomad hulguvad ikka samamoodi edasi,” märkis Põri.

Print Friendly, PDF & Email